Поиск по каталогу.
Контакты
Адрес :
г. Одесса,. 6-й км Овидиопольской дороги. ТВЦ "6-й Элемент".
Tел./факс :
(048)772-57-86
E-mail :
[email protected]
Стол из бруса своими руками
Затем установите перекладины, обеспечивающие лучшую устойчивость (на схеме обозначены розовым). Если вы хотите, чтобы шурупы, соединяющие детали каркаса, были невидны, воспользуйтесь специальным приспособлением

Стол детский из дерева
Конструкция детского столика довольно проста и это отлично видно на фото. Она включает в себя столешницу и ножки, которые ее удерживают. Для ножек нужны деревянные бруски размером 40х40 мм (50х50). В

Сделать стол из дерева своими
В продаже есть огромный выбор столов из любых материалов: пластик, стекло МДФ. Но дерево продолжает оставаться фаворитом во все времена. Правда, стоить такой стол будет немало. И наверняка вы уже задумывались

Стол из поддонов своими руками
Дизайнеры постоянно доказывают, что красивые вещи не обязательно должны дорого стоить. Из обычных предметов при помощи всего нескольких самых простых деталей, мастера своего дела создают прекрасные и

Hyrja në tela shtëpie SIP: Merrni në konsideratë në detaje

 1. Çfarë është CIP tela dhe cilat janë avantazhet e saj
 2. Avantazhet e telave SIP
 3. Lidhja e shtëpive private me tel CIP
 4. përfundim

Teli i hyrjes elektrike CIP

Teli CIP kohët e fundit ka fituar gjithnjë e më shumë tifozë. Gjithnjë e më shumë, përdoret jo vetëm si një degë për të hyrë në shtëpi, por edhe si tela kryesore në linjat e energjisë elektrike.

Çfarë lloji telash është, cilat janë përparësitë e saj kryesore dhe se si mund të përdoret për lidhjen e shtëpive private, ne do të shqyrtojmë në artikullin tonë.

Çfarë është CIP tela dhe cilat janë avantazhet e saj

Cili është tela CIP

SIP qëndron për "tela të izoluar vetë-mbështetëse". Siç nënkupton emri, dallimi i tij kryesor nga tela tashmë e njohur është prania e izolimit. Polietileni i lidhur me dritë të stabilizuar përdoret si ky, i cili, sipas prodhuesve, është gati të shërbejë për më shumë se 25 vjet.

Polietileni i lidhur me dritë të stabilizuar përdoret si ky, i cili, sipas prodhuesve, është gati të shërbejë për më shumë se 25 vjet

Fotografia tregon të gjitha modelet e telave CIP

Pra:

 • Për momentin në treg ka disa modifikime të këtij tela. Më të thjeshtë janë SIP1 dhe SIP 2 tela . Ato përbëhen nga dy venat, njëra nga të cilat, faza, ka izolim, dhe zero është duke mbajtur dhe nuk ka izolim. Dallimi midis këtyre llojeve të telave është vetëm lloji i izolimit të përdorur.

Kushtoj vëmendje! Ekziston edhe një tel CIP 2F, i cili ndryshon nga modelet e mësipërme, po ashtu vetëm në llojin e izolimit.

 • Teli SIP 1A dhe SIP 2A kanë izoluar faza fazore dhe neutrale. Dallimet mes tyre janë vetëm në llojin e izolimit të përdorur.
 • SIP 3 tela që ka vetëm një bazë të izoluar. Është bërë sipas teknologjisë së tela çeliku - alumini, e ndjekur nga veshja izoluese.
 • Por çmimi më i ulët është për tela SIP 4 , e cila nuk ka bartës dhe të gjitha katër telat e saj janë të izoluar. Kjo u arrit duke përdorur jo lidhjet e aluminit, si në modele të tjera, por alumini të pastër. Në të njëjtën kohë, tela CIP 4 nuk ka tela mbajtëse, por është e lidhur me tela vetë.
 • Gjithashtu, një tel SIP 5 , i cili është bërë me dy bërthama, prodhohet pa një bërthamë bartëse . Të gjithë përçuesit e tij janë të izoluar.

Avantazhet e telave SIP

Krahasuar me tela konvencionale, CIP ka shumë përparësi. Në këtë rast, për disavantazhet mund të vërehet vetëm kostoja më e lartë.

Për të gjitha parametrat e tjerë, ajo në mënyrë të konsiderueshme tejkalon telat e vjetra të aluminit.

Telat CIP janë të lehtë për t'u instaluar dhe për të operuar.

Pra:

 • Për shkak të pranisë së izolimit, probabiliteti i qarqeve të shkurtra reduktohet ndjeshëm për shkak të kontaktit të telave gjatë erës ose për shkak të hyrjes së objekteve të huaja.
 • Prania e pajisjeve speciale ju lejon të lidhni midis telave CIP pa hequr tensionin. Në të njëjtën kohë, pajisjet për fiksimin e telave kanë koka qethëse që rregullojnë shkallën e fiksimit të telave.
 • Prania e izolimit ju lejon të thjeshtoni në mënyrë të konsiderueshme procesin e instalimit të telit dhe ta kryeni atë me duart tuaja, madje edhe tek një person i papërgatitur. Pas të gjitha, nuk ka nevojë të përdorin izolatorë.
 • Një avantazh tjetër i rëndësishëm për ndërmarrjet e furnizimit me energji është pamundësia për të kryer "bastisje" dhe kështu vjedhjen e energjisë elektrike. Kjo është arsyeja pse tela CIP, ata janë përdorur gjithnjë e më shumë për të lidhur familjet private.
 • Një avantazh i rëndësishëm është pamja më tërheqëse e telit. Ky faktor është shumë i rëndësishëm kur zgjedh një tel si një hyrje për lidhjen e shtëpive.

Lidhja e shtëpive private me tel CIP

Hyrja e energjisë elektrike në shtëpi me tela CIP, edhe pse zgjidh shumë probleme, nuk lehtëson detyrimin për të përmbushur kërkesat e Kodit të Instalimit Elektrik për futjen e energjisë elektrike në shtëpi. Dhe ata për tela CIP nuk kanë udhëzime të veçanta.

Dhe ata për tela CIP nuk kanë udhëzime të veçanta

Lidhje kabllore me tela SIP

 • Një nga kërkesat kryesore të përcaktuara në pikën 2.1.79 të OES është lartësia e inputit. Duhet të jetë së paku 2.75 metra. Në të njëjtën kohë në shpatet e çatisë apo pjesët e tjera të spikatur të shtëpisë duhet të jetë një distancë prej jo më pak se 20 cm.

Kushtoj vëmendje! Nëse lartësia e shtëpisë tuaj nuk ju lejon të përmbushni këto kërkesa, atëherë mund të hyni në çati. Në të njëjtën kohë, për të arritur lartësinë e kërkuar, lejohet instalimi i shtojcave shtesë. Zakonisht, për këtë përdoret një tub çeliku, përmes të cilit vendoset një tel në shtëpi. Ajo kryen në lartësinë e kërkuar.

 • Gjithashtu p.2.1.75 PUE normalizon distancën e telave nga dritaret dhe ballkonet. Mbi dritaren, kjo distancë duhet të jetë të paktën 50 cm, poshtë dritares 1 metër, dhe në një plan vertikal jo më afër se 75 cm. Në këtë mënyrë, distanca në ballkon nga të gjitha anët duhet të jetë së paku 1 metër.
 • Duke zgjedhur vendin për fiksimin e telave, ju mund të ecni direkt në instalim. Udhëzime për telat e fiksimit SIP rekomandon përdorimin e valvulave speciale. Këto përfshijnë kllapa të posaçme ankorimi, të cilat janë të bashkangjitura në mur me thonjtë me doreza. Një kyç i ankorës është i bashkangjitur në këtë kllapë, e cila mban telat me zinxhir të brendshëm.

Tela CIP është e bashkangjitur në shtëpi me pajisje të posaçme

 • Fiksimi i telit në mes të shtyllës dhe shtëpisë, mund të vazhdoni drejtpërdrejt në hyrjen në shtëpi. Mund të ketë disa opsione të mundshme. Nëse automatizimi i hyrjes dhe njehsori janë të vendosura në mur të shtëpisë, atëherë është më mirë të lidhni CIP me energji elektrike vetëm deri në automatin e futjes. Pjesa tjetër e instalimeve elektrike është më e mirë për të kryer kabllon.
 • Nëse makina e hyrjes dhe kundërshti janë të vendosura në kuti kryqëzimi brenda shtëpisë, mund të lidhni kabllin me tela CIP ose të hyni në energji elektrike në shtëpi me tela CIP. Sidoqoftë, kërkesat për të dhëna janë të njëjta për të gjitha opsionet e mësipërme.
 • Futja e telit në shtëpi duhet të kryhet në kuti metalike, gypa ose hoses fleksibël. Zakonisht përdorni një tub çeliku. Sipas pikës 2.1.78 PUE, ajo duhet të parashikojë mungesën e mundësisë për akumulimin dhe hyrjen e lagështisë.

Kushtoj vëmendje! Kur vendosni një tel ose kabllo vertikalisht përgjatë murit të një shtëpie prej druri, duhet të përdoren kuti metalike, tuba ose rrudha për të mbrojtur muret e shtëpisë nga zjarri. Në raste ekstreme, duhet të ketë një rresht të pëlhurave të asbestit midis telit dhe murit.

përfundim

Teli CIP është mjaft i thjeshtë dhe i lehtë për t'u përdorur, kështu që po bëhet gjithnjë e më i zakonshëm. Lidhja e energjisë elektrike me ndihmën e saj është mjaft e thjeshtë dhe për shkak të prezencës së izolimit, nuk duhet të ndiqni standardet mjaft të rrepta për distancën midis telave.

Prandaj, artikulli dhe videoja jonë për këtë temë në faqen duhet t'i përgjigjen të gjitha pyetjeve tuaja.