Поиск по каталогу.
Контакты
Адрес :
г. Одесса,. 6-й км Овидиопольской дороги. ТВЦ "6-й Элемент".
Tел./факс :
(048)772-57-86
E-mail :
[email protected]
Стол из бруса своими руками
Затем установите перекладины, обеспечивающие лучшую устойчивость (на схеме обозначены розовым). Если вы хотите, чтобы шурупы, соединяющие детали каркаса, были невидны, воспользуйтесь специальным приспособлением

Стол детский из дерева
Конструкция детского столика довольно проста и это отлично видно на фото. Она включает в себя столешницу и ножки, которые ее удерживают. Для ножек нужны деревянные бруски размером 40х40 мм (50х50). В

Сделать стол из дерева своими
В продаже есть огромный выбор столов из любых материалов: пластик, стекло МДФ. Но дерево продолжает оставаться фаворитом во все времена. Правда, стоить такой стол будет немало. И наверняка вы уже задумывались

Стол из поддонов своими руками
Дизайнеры постоянно доказывают, что красивые вещи не обязательно должны дорого стоить. Из обычных предметов при помощи всего нескольких самых простых деталей, мастера своего дела создают прекрасные и

Дали знаевте дека секој руски државјанин е законски право на 150 кубни метри дрво БЕСПЛАТНО?

Според законот, секој руски државјанин се потпира на 150 кубни метри шуми БЕСПЛАТНО за изградба на куќа на секои 25 години и уште 50 кубни метри шума на секои 5 години за поправки во домот
Според законот, секој руски државјанин се потпира на 150 кубни метри шуми БЕСПЛАТНО за изградба на куќа на секои 25 години и уште 50 кубни метри шума на секои 5 години за поправки во домот.

Тоа е она што нашата земја отсекогаш била богата, па затоа шумите. Очигледно, според тоа, Законот за шуми на РФ ја предвидува можноста за бесплатно распределување на шумите на граѓаните за изградба на куќа. Се чини дека е вистинска шанса да се заштеди на изградба. Но, како навистина се.

Колку дрво може да се добие за изградба на куќа?

Законодавството предвидува распределба на шумите на граѓанинот на Руската Федерација и неговото семејство за изградба на куќа во износ од не повеќе од 150 кубни метри еднаш на секои 25 години. Истовремено, се обезбедува одредба за обезбедување на шума за поправка на куќи, до 50 кубни метри еднаш на секои пет години. Стапката на распределба на шумите и времето на неговото обезбедување може да се разликуваат во различни региони на Руската Федерација. Во исто време, граѓаните кои ги загубија своите домови како резултат на пожарна или вонредна ситуација, имаат право на вонредна распределба на шумите по презентирање на соодветни сертификати.

Како шумата е наменета за изградба на куќа

Граѓаните на шумите доделени во форма на парцели за сечење. Во исто време, може да се намали и лично и со помош на роднини или специјализирани фирми. Покрај тоа, исеченото дрво мора да биде некако доставно до градилиштето. Дозволата за извоз на шуми дава лешот, кој одвојува парцела, бидејќи е неопходно не само да се исечат дрвјата, туку и да се донесе ред по себе.

Стапици на слободно скеле за изградба на куќа

На незнаечко лице е многу тешко да се утврди колку гравура и каков квалитет ќе излезе од шумата на заговор што му е доделен. Значи, многу е веројатно дека наместо ветените 150 кубни метри ќе може да се добие во најдобар случај 100. Во исто време, воопшто не е фактот што од овие сто целата дрва може да се користи за изградба на куќа, некои може да се отфрлат поради недоволна дебелина. Значи, ако немате бонуси или познаници во шумарството, претпријатието за добивање шума за изградба се претвора во лотарија бесплатно.

Исто така е неопходно да се запамети дека живееме во Русија, каде што бирократијата владее со сè. Тоа може да потрае неколку години за да ги пополните сите потребни документи за добивање бесплатни шуми, па затоа не треба да се надевате на брза забава за домот.

Ако успеавте да ја исечете и да ја однесете шумата наменета за вас на градилиштето, исто така ќе треба да ја подготвите за изградба, што е исклучително тешка задача за неинформирана личност. Затоа, многу специјализирани компании нудат размена на парцели доделени за вас од 150 кубни метри за 15 кубни метри завршено градежно дрво, а слични понуди се во голема побарувачка.

Значи, пред да се потрудите да добиете бесплатна шумска конструкција, внимателно размислете што ќе направите со него, кога ќе го примите, и дали таква авантура е вредна за вашето време и енергија.


Колку дрво може да се добие за изградба на куќа?