Поиск по каталогу.
Контакты
Адрес :
г. Одесса,. 6-й км Овидиопольской дороги. ТВЦ "6-й Элемент".
Tел./факс :
(048)772-57-86
E-mail :
[email protected]
Стол детский из дерева
Конструкция детского столика довольно проста и это отлично видно на фото. Она включает в себя столешницу и ножки, которые ее удерживают. Для ножек нужны деревянные бруски размером 40х40 мм (50х50). В

Сделать стол из дерева своими
В продаже есть огромный выбор столов из любых материалов: пластик, стекло МДФ. Но дерево продолжает оставаться фаворитом во все времена. Правда, стоить такой стол будет немало. И наверняка вы уже задумывались

Стол из бруса своими руками
Затем установите перекладины, обеспечивающие лучшую устойчивость (на схеме обозначены розовым). Если вы хотите, чтобы шурупы, соединяющие детали каркаса, были невидны, воспользуйтесь специальным приспособлением

Стол из поддонов своими руками
Дизайнеры постоянно доказывают, что красивые вещи не обязательно должны дорого стоить. Из обычных предметов при помощи всего нескольких самых простых деталей, мастера своего дела создают прекрасные и

Како да вежбате дупка во бетонот под штекерот правилно

 1. Дупчење дупки во бетон со перфоратор
 2. Дупчење дупки со круна за podrožetnikov
 3. Дупчење дупки со круна и вежба
 4. Дупчење на дупчење со перфоратор без круна
 5. Дупка под штекерот користејќи брусилки
 6. Заклучок

Свртете дупка во бетонот под штекерот

Дупките за дупчење во бетонот под штекерот не се лесни, особено во отсуство на специјална опрема. Затоа, често е неопходно да се "пресоздаде тркалото" и да се користат "старомодни начини". Но, не сите знаат за нив, па во нашата статија решивме да разгледаме некои од нив подетално.

Дупчење дупки во бетон со перфоратор

Постојат неколку опции за дупчење дупки во ѕидот со користење на перфоратор, и сите тие зависат од густината на бетонот, како и достапноста на потребните алатки. Ние ја започнуваме нашата приказна со најлесните начини и завршуваме најмногу време.

Дупчење дупки со круна за podrožetnikov

Ако не знаете како да вежбате дупка под штекерот во ѕидот, тогаш само во продавница побарајте круна за подрожникови. Ова е комплетно едноставен уред кој во голема мера ја олеснува оваа работа која одзема многу време.

Ова е комплетно едноставен уред кој во голема мера ја олеснува оваа работа која одзема многу време

Круни за дупчење дупки за приклучокот

Круна за подрозници се состои од четири елементи. Првата е основа. Тоа е игла за монтирање во удар, со прирабница за извртување на круната. Круната е парче цевка со дијаметар од 68 до 80 мм.

На краевите, од една страна има нишка за прицврстување со основата, а на другиот крај - елементи за сечење од карбид. Во некои круни, овие елементи за сечење се премачкани со дијамант, што го зголемува нивниот животен век. Третиот елемент е дупчалка, која исто така е фиксирана во основата со помош на четвртиот елемент - завртката. Цел на вежба: центрирање на круна.

Цел на вежба: центрирање на круна

Круна за дупчење бетон под штекерот

Цената на таквата круна е во разумни граници. Затоа, ако сте почнале со поправка со пренос на електрични поени, силно ве советуваме да купите еден. Секогаш е корисно во економијата.

Производство на ознаки на ѕидот

За да се ископа дупка со таква круна, треба да се направат следните операции.

Прво, го забележуваме местото на инсталирање на нашиот нов излез.

Треба да го измериме центарот на потребната дупка.

Ние вежба центар на нашата дупка

Во следната фаза, со користење на перфоратор и конвенционална вежба за бетон, како во видео, ние вежбаме дупка во овој момент. Во следната фаза, со користење на перфоратор и конвенционална вежба за бетон, како во видео, ние вежбаме дупка во овој момент

Инсталирајте ја круната и ископајте ја потребната дупка

Потоа соберете круна и поставете ја на удар.

Бит центрирање на битот врши нешто над рабовите на битот.

Се вметнува во претходно дупчената дупка.

Крајниот резултат на круната

Следно, вклучете го удар, и дупчете дупка за podozetnika.

Идеално, круната ќе влезе во ѕидот на 2/3, и ќе добиеме убава и дупка.

Дупчење дупки со круна и вежба

Користење на круната, ја добивате потребната дупка. Но, тоа не секогаш ќе биде толку лесно да се направи. Факт е дека со тула и некои видови на бетон, таквата круна се справува многу добро. Но, понекогаш таа е немоќна. И тогаш треба да измислите друг начин, како правилно да вежбате дупка под сокетите.

Значи:

 • Ако круната е лоша, или воопшто не се справи со конкретниот, тогаш ќе треба да користите малку поинаков метод. Ние ги анализираме во фази.
 • Прво, како во првата верзија, го наоѓаме центарот на нашиот иден излез. Потоа вежбаме дупка за центрирачката вежба. Земете круната и обидете се со него за да вежбате дупка.

Круната остава впечаток на ѕидот

 • Ова не успеа за нас. Но, на ѕидот има јасни траги од нашата иднина дупка. Ни требаат. Сега, со користење на вообичаените вежба на бетон, на рабовите на идната дупка направи-сам себе неколку дупки. Колку е поголем бројот, толку полесно ќе биде тогаш, па направи околу 20 такви дупки.

На фотографијата, приближниот број на дупки што треба да ги вежбаме

Сега повторно ја ставаме круната на перфораторот, и веќе го користиме, повторно создаваме дупка за долната страна. Треба да оди многу побрзо.

Обрни внимание! Ако сте премногу мрзливи и направивте мал број на дупки со вежба, тогаш кога работите со круна, сосема е можно да се удри. Затоа, држете го тенкиот.

Дупчење на дупчење со перфоратор без круна

Но понекогаш може да се случи дека нема круна, а дупката е неопходна токму сега. Затоа, треба да знаете како да вежбате дупка за сокет во бетон без круна.

Во овој случај, ние ќе ги користиме вообичаените вежба и длето, или соодветната млазница на вежбата за чекан, ако има функција на камшик.

 • За да го искористиме овој метод, треба да го претставиме нашиот иден излез . Ова може да се направи со прицврстување на долната страна, или со користење на јаже и молив.
 • Потоа, по контурите на идната дупка, како и во варијантата опишана погоре, правиме многу мали дупки . Во овој случај, пожелно е овие дупки да бидат повеќе од 20 парчиња.

Ние правиме 10-20 дупки по контурите на идната дупка

 • Потоа со помош на длето или соодветната перфораторска млазница, почнуваме да ги исфрламе остатоците од бетонот помеѓу дупките што ги остава вежбата . Процесот е долг и одзема многу време, но едноставно нема едноставни опции.

Чукајте дупка со длето

Дупка под штекерот користејќи брусилки

Понекогаш може да се случи перфораторот да не е при рака, и потребно е да се направи дупка под штекерот. Во овој случај, можете да го користите мелница. Се разбира, ова не е најдобрата опција, но, во екстремни случаи, сосема е применлива.

Се разбира, ова не е најдобрата опција, но, во екстремни случаи, сосема е применлива

Дупката за приклучокот направена од мелница

Значи:

 • За да ја користите оваа опција, прво треба да ја нагласите контурата на идниот излез . За да го направите ова, можете да користите обичен молив.
 • Следниот чекор е да се подготви за работна мелница за бетон . Упатството советува да носат очила, респиратор, или барем газа завој. Раководител е исто така подобро заштитена капа.
 • По таа мелница, со кружница на бетон со соодветен дијаметар, направете парчиња во екстремните точки на идната дупка. Пресметките треба да имаат соодветна длабочина. Минималниот број на намалувања за да се добие квадрат е четири, но можете да направите фигура поблиску до кругот.

Обрни внимание! Кога работи, во никој случај не може да ја смени позицијата на мелница во однос на ѕидот. Ова може да предизвика дискот да се скрши и да ги распрсне фрагментите. Ова, пак, може да доведе до многу непристојни повреди.

 • Потоа, со користење на конвенционално длето и чекан, почнуваме да го исфрламе бетонот во центарот на парчињата . Трудот е тежок, но нема други опции.

Заклучок

Сега знаете како да вежбате дупка за приклучоци во различни услови. Но, подобро е да не го откриеме тркалото и да користиме соодветна алатка за ова.

Покрај тоа, многу од методите опишани погоре се доста опасни, особено опцијата со помош на мелница. И не една дупка под излезот не вреди вашето здравје.