Поиск по каталогу.
Контакты
Адрес :
г. Одесса,. 6-й км Овидиопольской дороги. ТВЦ "6-й Элемент".
Tел./факс :
(048)772-57-86
E-mail :
[email protected]
Стол из бруса своими руками
Затем установите перекладины, обеспечивающие лучшую устойчивость (на схеме обозначены розовым). Если вы хотите, чтобы шурупы, соединяющие детали каркаса, были невидны, воспользуйтесь специальным приспособлением

Стол детский из дерева
Конструкция детского столика довольно проста и это отлично видно на фото. Она включает в себя столешницу и ножки, которые ее удерживают. Для ножек нужны деревянные бруски размером 40х40 мм (50х50). В

Стол из поддонов своими руками
Дизайнеры постоянно доказывают, что красивые вещи не обязательно должны дорого стоить. Из обычных предметов при помощи всего нескольких самых простых деталей, мастера своего дела создают прекрасные и

Сделать стол из дерева своими
В продаже есть огромный выбор столов из любых материалов: пластик, стекло МДФ. Но дерево продолжает оставаться фаворитом во все времена. Правда, стоить такой стол будет немало. И наверняка вы уже задумывались

3ds Max dhe VRay. Parametrat e modifikuesit "VRayDisplacementMod"

Ky mësim tregon për një modifikues të veçantë VRay - VRayDisplacementMod. Ky modifikues përdoret për të krijuar një efekt "zhvendosjeje" (përzierja e poligoneve) përmes një strukture ose hartë proceduriale. Visualizers të tjerë kanë aftësi të ngjashme (finalRender, ray mendore, brasil r / s, etj.), Por modifikuesi i përzierjes VRay ka disa avantazhe (të tilla si shpejtësia dhe cilësia e paraqitjes) krahasuar me to, kështu që me modifikuesin VRay të njihen me njëri-tjetrin. Artikulli thekson funksionet kryesore të VRayDisplacementMod me ndihmën e një numri shembujsh.

Shembull 1. Zhvendosja drejt hartës së grumbullimit (përzierja e hartave në hartë).

Në këtë shembull, ju mund të shihni qartë dallimin në mes të aplikimit të një hartë të përplasem dhe kompensimit. Shikoni faktin që baza poligonale e sferës nuk ndryshon (dmth. Mbetet e rrumbullakët) kur përdoret harta e lehtësimit, por kompensimi tashmë ndryshon formën e sferës:

Ky mësim tregon për një modifikues të veçantë VRay - VRayDisplacementMod

VRayDisplacementMod Modifier Parametrat

Shembull 2. Harta e hartës (heqja e poligoneve bazuar në cilësi).

Këtu mund të shihni se si modifikuesi heq një gjeometri të caktuar në një objekt. Karta e paragjykimit në këtë rast është kartela "Zhurma", e cila është e përzier (duke përdorur kartën "Mix") me kartën "Gradient map"; zonat e zeza të hartës së përzier do të ndërpriten.

Për këtë shembull, opsioni i kanalit të hartave eksplicite është përdorur në hartën e zhvendosjes; Opsioni "Zhvendosja 2D" aktivizohet në VRayDisplacementMap.

Shembull 3. Peisazhi.

Këtu është një shembull i një aeroplani të kompensuar. Opcionet e modifikuesit përdorin metodën e kompensimit të zhvendosjes 2D (landscape) dhe struktura e procedurës së Simbiont është harta e zhvendosjes (duke përdorur VRaySimbiontMtl ju mund të përdorni shaders proceduralë të krijuara në DarkTree).

Shembull 4. Zhvendosja në figurë.

Këtu modifier zhvendosje është aplikuar në figurë, Cellular është përdorur si një hartë (një hartë tre-dimensionale, prandaj metoda 3D zhvendosje është aktivizuar).

Vini re se nëse forma është e përfshirë në animacion, hartë tre-dimensionale me objektin XYZ të mbivendosur (të vendosura në cilësimet e hartës nën Koordinatat në listën Burim) do të ndryshojë në lidhje me sipërfaqen e objektit, sepse kjo sipërfaqe vetë do të ndryshojë pozicionin e saj në hapësirë. Nëse doni ta rregulloni hartën në pozicionin fillestar në objektin në lëvizje, atëherë duhet të shtoni modifikuesin UVW Map me Hartimin në XYZ të UVW tek ky objekt dhe përdorni kanalin e përcaktimit të hartë në hartën për listën Burimi.

Shembull 5. Opsioni "mbaj vazhdimësinë" (duke mbajtur qoshe të mprehtë të një objekti kur është zhvendosur).

Opsioni "Keep continuity" është shumë i dobishëm për objektet që kanë ndarë normale (shih figurën e mesme) në poligonet e afërta. Kjo është zakonisht për shkak të dallimeve në grupet zbutëse të poligoneve (dmth., Në grupet zbutëse). Në imazhin e mesit ju mund të shihni se çfarë ndodh. Aktivizimi i opsionit "Keep continuity" do të ndihmojë në zgjidhjen e këtij problemi. Gjithashtu, ky opsion do të ndihmojë në zbutjen e skajeve ndërmjet ID-ve të ndryshme të materialit (kjo ndodh kur përdoret materiali Multi / Sub-Object).

Gjithashtu, ky opsion do të ndihmojë në zbutjen e skajeve ndërmjet ID-ve të ndryshme të materialit (kjo ndodh kur përdoret materiali Multi / Sub-Object)

Shembull 6. Metoda e kompensuar "Nënndarje".

Ky shembull tregon metodën e kompensimit "Nënndarje". Kjo metodë është disi e ngjashme me hartëzimin 3D, por ndryshon në atë se një anti-aliasing aplikohet edhe tek objekti, i ngjashëm në efekt me rezultatin nga modifikuesi MeshSmooth.

Shembull 7. Parametri «Metoda e ndarjes» (metoda e ndarjes së poligoneve në kompensimin e tyre).

Ky shembull tregon efektin e përdorimit të parametrit "Metoda e ndarë". Për të ilustruar më mirë shembullin, një sferë standarde me opsionin "Faceted" u aktivizua në sferën, harta "VRayEdgesTex" është vendosur në vendin "Diffuse" për të shfaqur skajet e poligoneve në objekt. Vini re se përdorimi i cilësimit "Binary" çon në një ndryshim në orientimin e poligoneve që janë zhvendosur nga modifikuesi. Por nëse përdorni cilësimin "Quad", ndryshimi i orientimit në hapësirë ​​nuk ndodh.

Por nëse përdorni cilësimin Quad, ndryshimi i orientimit në hapësirë ​​nuk ndodh

Shembull 8. Kompensimi i vektorit.

Ky shembull do të tregojë në detaje efektin e zbatimit të kompensimit të vektorit. Imazhi i parë në të majtë tregon një objekt me një gjeometrinë komplekse, e cila pastaj shndërrohet në një hartë të zhvendosjes (kjo kërkon një objekt të thjeshtë tek i cili duhet të caktohet materiali "VRayVectorDisplBake"). Dhe tashmë në imazhin e dytë, paraqitet një hartë e zhvendosjes së gatshme (ngjyrat e kuqe, jeshile dhe blu tregojnë vektorët e shpërnguljes në hapësirën "UVW"). Imazhi i fundit tregon aplikimin e hartës së kompensuar të vektorit në një objekt tjetër duke përdorur modifikuesin "VRayDisplacementMod".

Një objekt me një gjeometri komplekse, si dhe versionin e saj të thjeshtuar me materialin "VRayVectorDisplBake".

Këtu është harta e zhvendosjes e marrë duke përdorur funksionin Render to Texture
Këtu është harta e zhvendosjes e marrë duke përdorur funksionin Render to Texture. VRayCompleteMap u përdor për të marrë hartën. Harta e përfunduar u ruajt në formatin EXR.

Harta e zhvendosjes aplikohet në një objekt tjetër duke përdorur modifikuesin "VRayDisplacementMod", në të cilin është aktivizuar opsioni "Zhvendosja e Vector".

Shembulli 9. Cilësi kufitare.

Ky shembull tregon një avion, harta e kompensuar e të cilit ka një vlerë negative. Me default për kufijtë cilësi, ne nuk do të jemi në gjendje të shohim gjeometrinë e kompensuar në drejtimin e kundërt. Por nëse ndryshojmë kufijtë e teksteve në -1 dhe 1, atëherë zhvendosja e gjeometrisë do të ndodhë si lart e poshtë.
Ky shembull tregon një avion, harta e kompensuar e të cilit ka një vlerë negative