Поиск по каталогу.
Контакты
Адрес :
г. Одесса,. 6-й км Овидиопольской дороги. ТВЦ "6-й Элемент".
Tел./факс :
(048)772-57-86
E-mail :
[email protected]
Стол детский из дерева
Конструкция детского столика довольно проста и это отлично видно на фото. Она включает в себя столешницу и ножки, которые ее удерживают. Для ножек нужны деревянные бруски размером 40х40 мм (50х50). В

Стол из бруса своими руками
Затем установите перекладины, обеспечивающие лучшую устойчивость (на схеме обозначены розовым). Если вы хотите, чтобы шурупы, соединяющие детали каркаса, были невидны, воспользуйтесь специальным приспособлением

Сделать стол из дерева своими
В продаже есть огромный выбор столов из любых материалов: пластик, стекло МДФ. Но дерево продолжает оставаться фаворитом во все времена. Правда, стоить такой стол будет немало. И наверняка вы уже задумывались

Стол из поддонов своими руками
Дизайнеры постоянно доказывают, что красивые вещи не обязательно должны дорого стоить. Из обычных предметов при помощи всего нескольких самых простых деталей, мастера своего дела создают прекрасные и

Аренда залов в Черкассах
Город Черкассы, расположенный на берегу Днепра, один из красивейших городов Украины. Привлекает своими красотами и историческими ценностями, не только отдыхающих и туристов со всего мира, но и участников

Утеплення фасаду в Києві і по Україні
Робота з утеплення стін специфічна та впливає на термін служби, а також ефект, який створює теплоізоляцій  матеріал. Як результат, це впливає на суму грошових витрат на опалення, заради скорочення

Аренда коммерческой недвижимости
Если вы решили открыть офф-лайн магазин одежды, не стоит арендовать магазин где-то в удаленной части города, подальше от транспортных потоков, там, где аренда поменьше. Такие помещения зачастую самые

Гостиничные чеки с qr кодом
QR-код (англ.  Quick Response Code — код быстрого реагирования; сокр. QR code) — товарный знак для типа матричных  штрихкодов (или двумерных штрихкодов), изначально разработанных для автомобильной 

Труба медная
Медь – это элемент, с которым люди познакомились раньше, чем с другими – если не считать золота. Историки говорят, что это был один из первых металлов, который человек научился восстанавливать из кислородных

Торговый дом техника для склада
Для организации определенных производственных процессов, следует позаботиться о современном оборудовании. Ведь далеко не все предприятия имеют оснащение необходимое для выполнения работ, не характерных

Instalimet në nyjet elektrike: avantazhet dhe disavantazhet

 1. Vlerësimi i vendimit
 2. shpenzim
 3. Kënaqësi dhe adhurim
 4. Fluturo në vaj
 5. Rregullat e instalimit
 6. përfundim

Instalime elektrike në bazament në shtëpinë e autorit

Sot, me një lexues të respektuar, do të duhet të zbulojmë se sa praktike janë instalimet elektrike në bazamentet elektrike. Ne do të peshojmë përparësitë dhe të këqijat e kësaj zgjidhjeje, si dhe të mësojmë se si duhet të kryeni energji elektrike dhe të lidheni me instalimet elektrike. Le të fillojmë

Vlerësimi i vendimit

Pyetja e parë dhe kryesore: çfarë është më e mirë - instalime elektrike të fshehura në grooves, apo të hapura nominalisht në tabelë me një kanal kabllor?

shpenzim

Kur instaloni instalime elektrike, muri zhurmshëm - një artikull i veçantë në vlerësim. Mjerimi i rrjedhjes së goditjeve kushton 100-200 rubla, në varësi të materialit të mureve: një beton me gaz që është më i lehtë për t'u përpunuar është më i lirë dhe tulla të qeramikës të qëndrueshme janë më të shtrenjta.

Mjerimi i rrjedhjes së goditjeve kushton 100-200 rubla, në varësi të materialit të mureve: një beton me gaz që është më i lehtë për t'u përpunuar është më i lirë dhe tulla të qeramikës të qëndrueshme janë më të shtrenjta

Muret e dërrmues: të gjatë, të pluhurosura, të shtrenjta

Një shtyllë PVC me një kanal kabllor qëndron në Sevastopol, ku jeton autori i këtyre rreshtave, nga 70 rubla për një bar të gjatë prej 2.5 metrash. Në të njëjtën kohë, çmimi i saj është pothuajse i barabartë me koston e dërrasës së bazamentit pa një kuti kanalesh, e cila në çdo rast përdoret për të përfunduar pllakën e murit në dysheme.

E rëndësishme: instalime elektrike në pllaka - është fitimprurëse.

Autori duhet të pranojë disa paragjykime: paraqitja e energjisë elektrike në tabelën e tabelës i duket shumë praktik dhe i përshtatshëm. Në këtë mënyrë, ajo u krye në të gjitha ambientet e arritura nga Madhëria e Tij Riparimi. Megjithatë, ne do të përpiqemi të vëzhgojmë të paktën pamjen e objektivitetit, dhe të përpiqemi të peshojmë pro dhe kundra.

Kënaqësi dhe adhurim

 • Instalimet elektrike në një kuti plinth kërkon një sasi minimale të punës me pluhur. Vidhat e fiksimit të saj janë një rend i përmasave më të thjeshta se sa muret ndarëse dhe nuk shoqërohet me një sasi monstruoze të papastërtisë në një shtëpi apo banesë;

Instalimi i një bazament me instalime elektrike kërkon shumë më pak kohë se sa hedhja e telave në strobah

Këshillë: Nëse stërvitni muret me fshesë me korrent të ndezur, pluhuri në mobilje dhe brenda aparateve shtëpiake mund të shmanget tërësisht. Kur strobing është pothuajse e pamundur në qoftë se vetëm për shkak puncher duhet të mbahet me të dy duart.

 • Nëse keni nevojë të instaloni një prizë shtesë, kjo nuk do të shkaktojë ndonjë problem: mjafton të hapet kanali kabllor duke hequr shiritin dekorativ prej saj, prerë tela të ç'kyçur dhe të lidhet me rubinetin me pads;

Le të bëjmë një rezervë: kjo zgjidhje nuk është e përshtatshme për instalime elektrike të operuara me ngarkesë të rëndë (deri në maksimum 3.5 kW për dalje). Pad do të bëhet një vend me rezistencë në rritje dhe do të ngrohtë dukshëm.

 • Skaj me një kanal kabllor përfshin instalimin e bazave vetëm mbi dysheme, e cila, sipas autorit, është jashtëzakonisht i përshtatshëm: telat e energjisë elektrike të pajisjeve shtëpiake nuk do të jenë të papërshtatshme për të rënë poshtë mureve.

Varet telat? Jo, nuk dëgjohet

Fluturo në vaj

Me gjithë simpatinë e instalimeve elektrike të bazamentit, autori duhet të pranojë se ka disa të meta shumë serioze.

 • Nxehja e nxehtësisë kur vendosni tela (sidomos disa tela) në bazament është dukshëm më e keqe se sa me montimin e rrymës së instalimeve elektrike në groove;
 • Eshtë mjaft problematike të vendosësh disa tela tre-core me një seksion kryq 2.5 mm2 të çdo centrali në kanalin kabllor të bazamentit. Në strobe - shumë më e lehtë;

Ndërkohë: me ngarkesa të larta instalime elektrike, secili grup i bazave duhet të ushqehet me një tel të veçantë me një seksion kryq të njëjtë 2.5 mm2. Disa shitore seriale të lidhura do të ndajnë kapacitetin e instalimit të kabllove midis tyre, gjë që do të çojë në mbinxehje të këtyre të fundit.

Disa shitore seriale të lidhura do të ndajnë kapacitetin e instalimit të kabllove midis tyre, gjë që do të çojë në mbinxehje të këtyre të fundit

Mbingarkesa e instalimeve elektrike kërcënon qarqet e shkurtra dhe zjarret

 • Gjej në shitjen e bazave me instalimin në bazament ... Le të themi me edukatë, detyra nuk është e parëndësishme. Të paktën në Sevastopol, ku jeton autori. Lidhja me instalime elektrike të fshehur në bazament është e mundur, por kërkon të njëjtën stroking që ne dëshirojmë të shmangim (në rastin e instalimit të fshehur) ose bëhet nga disa "ferma kolektive" zvogëlimin e bazamentit (kur instaloni një dalje të jashtme);
 • Pllakati do të duhej të ngrihej rreth perimetrit të dhomës. Duke përfshirë ku do të parandalojë instalimin e mobiljeve afër murit;
 • Instalimet do të duhet të anashkalojnë dyert. Do të duhet të vendoset nën zorrë rreth perimetrit të kornizës së derës, ose ... po, në ato groove shumë të urryera.

Në foto, instalimet rrumbullakosën derën përgjatë një kanali kabllor të fiksuar pranë dhomës

Videoja e bashkangjitur në artikull do t'ju ndihmojë të mësoni më shumë për këtë mundësi të postimit.

Rregullat e instalimit

Si ta rregulloni siç duhet kabllot elektrike në tabela me duart tuaja:

 1. Së pari dhe më kryesorja: bazamenti për instalime elektrike nuk mund të përdoret në një shtëpi prej druri . Ka rregulla mjaft të qarta në rregullat për instalimet elektrike: telat duhet të vendosen vetëm në tubacione metalike (çelik, bakër) ose në tubacione metalike (për shembull, në një tub çeliku të valëzuar).

Shpjegim: në rastin e mbinxehjes së dështimit të instalimeve elektrike dhe izolimit, tubi metalik do të lejojë lokalizimin e qarkut të shkurtër në kohën e funksionimit të ndërprerësit të mbrojtjes. Kanali i zorrës ose kanali kabllor do të digjet në çast, i cili është i mbushur me ndezjen e strukturave prej druri.

Kanali i zorrës ose kanali kabllor do të digjet në çast, i cili është i mbushur me ndezjen e strukturave prej druri

Në një shtëpi prej druri, instalimet elektrike janë të holluara në gypa metalike ose hoses metali

 1. Seksioni kryqëzues i instalimeve elektrike kur vendoset në një bazament llogaritet si 1 mm2 e një seksion kryq të bakrit për 8 amps të rrymës së pikut (i cili, në një tension prej 220 voltesh, korrespondon me konsumin e energjisë prej 1760 vat).
 2. Harrojeni për gjarpërim . Nëse keni nevojë të lidhni dy tela (për shembull, në prizën e kabllove në një prizë në mur), përdorni mëngë të bakrit ose pads.
 3. Nëse keni nevojë të vendosni disa tela paralelisht, përdorni jo vetëm kanalin kabllor në bazament, por zgavrën nën të. Sa më e ulët të jetë densiteti i instalimeve elektrike, aq më pak do të ngrohtë.

Telat vendosen në kanalin kabllor të bazamentit dhe në rastin e saj nën kanalin kabllor

Çfarë basash për t'u përdorur me instalime elektrike të fshehura në një bazament?

Nëse dëshironi të shmangni mbrojtje nga drita mur, ju keni vetëm dy opsione:

Përshkrimi iimazhitPërshkrimi iimazhit

Instaloni prizat e bazës së faturës

Kufje me vendosje në një bazament. Telat largohen nga kanali kabllor përmes një boshllëku në kapakun e saj. Si një opsion, vetë tabela mund të montohet me një hendek. Kufje me vendosje në një bazament

E zakonshme e vendosur në fole është ngulitur në bazament

Bazat e rreme. Për instalimin e tyre, grooves me një gjatësi të barabartë me gjatësinë e trupit të daljes janë prerë në pjesën e sipërme të tabelës bazë. Për prerjen e PVC, përdorni një mulli me ndonjë rrotë prerës.

përfundim

Siç mund ta shihni, instalimet elektrike në një bazament janë një zgjidhje praktike dhe praktike, e cila megjithatë ka disa të meta të vogla. Videoja e bashkangjitur në artikull do t'ju ndihmojë të mësoni më shumë për këtë mundësi të postimit. fat të mirë!

Varet telat?