Поиск по каталогу.
Контакты
Адрес :
г. Одесса,. 6-й км Овидиопольской дороги. ТВЦ "6-й Элемент".
Tел./факс :
(048)772-57-86
E-mail :
[email protected]
Стол детский из дерева
Конструкция детского столика довольно проста и это отлично видно на фото. Она включает в себя столешницу и ножки, которые ее удерживают. Для ножек нужны деревянные бруски размером 40х40 мм (50х50). В

Сделать стол из дерева своими
В продаже есть огромный выбор столов из любых материалов: пластик, стекло МДФ. Но дерево продолжает оставаться фаворитом во все времена. Правда, стоить такой стол будет немало. И наверняка вы уже задумывались

Стол из бруса своими руками
Затем установите перекладины, обеспечивающие лучшую устойчивость (на схеме обозначены розовым). Если вы хотите, чтобы шурупы, соединяющие детали каркаса, были невидны, воспользуйтесь специальным приспособлением

Стол из поддонов своими руками
Дизайнеры постоянно доказывают, что красивые вещи не обязательно должны дорого стоить. Из обычных предметов при помощи всего нескольких самых простых деталей, мастера своего дела создают прекрасные и

Si të hartoni një diagram instalime elektrike në garazh

 1. Lidhja e garazhit me rrjetin elektrik
 2. Lidhja kabllo
 3. charting
 4. Diagrami skematik
 5. Elementet e nevojshme të instalimeve elektrike
 6. Zgjedhja e kabllove dhe makinave
 7. Paraqitja e pajisjeve elektrike
 8. Specifikimi i pajisjeve elektrike dhe materialeve

Energjia elektrike është e nevojshme në çdo garazh. Shtë e nevojshme për të lidhur mjetet e energjisë, ndriçimin në vendin e punës në gropën e shikimit dhe më lart, karikimin e baterisë dhe qëllime të tjera. Por një garazh është një vend rreziku nga zjarri për shkak të pranisë së benzinës dhe vajit. Prandaj, kërkesa të veçanta vendosen në instalime elektrike. Për atë që duhet të jetë diagrami i instalimeve elektrike në garazh do të tregojë në këtë artikull.

Lidhja e garazhit me rrjetin elektrik

Lidhja e garazhit me rrjetin elektrik

Shumë pronarë të makinave janë të shqetësuar për pyetjen nëse projekti është i nevojshëm për të furnizuar garazhin. Nëse keni nevojë të lidhni 220 V në garazh, mund ta bëni vetë. Në kooperativën e garazhit për t'u lidhur me garazhin duhet të kontaktoni kryetarin për të marrë kushte teknike. Një garazh individual i vendosur në oborrin e pronarit zakonisht është i lidhur nga banesa duke përdorur CIP (tel me izolim vetë-mbështetës). Më shumë informacion në lidhje me instalimet elektrike në GSK të përshkruara në artikull. "Dizajnimi i kooperativës në garazh të furnizimit me energji elektrike - rregullat dhe gabimet e mundshme" . Një garazh i shkëputur mund të lidhet me kërkesë, por kjo mund të bëhet vetëm nëse ekziston zyrtarisht, dhe nuk është "samostroem". Në një situatë të tillë, nuk është e nevojshme të hartohet një skemë me një vijë për furnizimin e garazhit me energji elektrike. Fuqia e lejuar në këtë rast do të jetë 15 kW.

Për të lidhur furnizimin me energji trefazore 380 V, duhet të merrni një leje dhe kushte teknike për furnizimin me energji elektrike të garazhit në kompaninë elektrike dhe duhet të bëni një projekt për lidhjen e energjisë elektrike. Shtë më mirë t'i besoni profesionistëve. Kur gabimet e furnizimit me energji të vetë-projektuara në llogaritjen e kabllove, vendosjen e rrugës ose në hartimin e projektit. Kjo do të çojë në faktin se kostoja e projektimit të furnizimit me energji elektrike do të rritet ndjeshëm.

Lidhja kabllo

CIP (teli i izoluar)

Nëse garazhi ndodhet në një kooperativë garazhi, atëherë lidhja zakonisht është e centralizuar për të gjithë anëtarët e kooperativës në të njëjtat kushte teknike.

Lidhja në oborrin e shtëpisë ose apartamentit tuaj është kablloja më e mirë izoluese vetë-mbështetëse (CIP). Shtë e mundur të hartoni dhe kryeni lidhjen e furnizimit me energji elektrike të garazhit me një kabllo konvencionale, por në vetvete nuk është mjaft e fortë, dhe metoda e shtrirjes së telit prej çeliku dhe lidhjes së kabllit me të është e vjetëruar.

Në tokë, kablloja është hedhur në një llogore, zakonisht kur ndërtohet një shtëpi.

charting

Për instalime elektrike në garazh kanë nevojë për një diagram skematik dhe një plan të detajuar për vendndodhjen e bazave, çelsave, llambave dhe pajisjeve të tjera elektrike. Edhe nëse dizajni në tërësi nuk është bërë, atëherë këto instalime elektrike duhet të kërkohen. Pa to, është e pamundur të llogaritet sasia e materialeve, dhe pas përfundimit të punës, çelsat mund të jenë në vendin më të papritur.

Diagrami skematik

Para fillimit të projektimit, përcaktohet numri dhe fuqia e ndriçuesve dhe pajisjeve të tjera elektrike. Mbi bazën e këtyre të dhënave është hartuar një diagram skematik. Ai shënoi të gjitha pajisjet elektrike me një tregues të energjisë.

Elementet e nevojshme të instalimeve elektrike

Elementet e nevojshme të instalimeve elektrike

Ekzistojnë një numër pajisjesh dhe pajisjesh që duhet të jenë në garazh:

 1. Matës i energjisë elektrike. Nëse garazhi është i lidhur nga banesa, atëherë njehsori i energjisë elektrike nuk është i nevojshëm.
 2. Makinë hyrëse. Turaktivizon energjinë elektrike në një garazh gjatë një qarku të shkurtër ose rrymave të mbingarkesës. Rryma e makinës përcaktohet nga fuqia e lejuar në kooperativë. Nëse lidhja është bërë nga një shtëpi private ose apartament, atëherë rryma e makinës zgjidhet jo më shumë se makina hyrëse në apartament ose shtëpi private.
 3. RCD (pajisja aktuale e mbetur). Ai shkëput furnizimin me energji nga rrjeti kur një rrymë rrjedhjeje shfaqet në "tokë" ose person.
 4. Transformatori hap-poshtë. Nëse ka një gropë inspektimi në garazh, atëherë llambat e palëvizshëm dhe të lëvizshëm në të duhet të jenë nën tension të zvogëluar. Sipas GOST, dredha-dredha dytësore e transformatorit duhet të jetë e bazuar. Ndonjëherë një karikues baterie 12V është i lidhur me ndriçuesit nëse ka një dalje të përshtatshme.
 5. Argumentim. Të gjitha bazat, llambat dhe pajisjet e tjera elektrike duhet të jenë të bazuara. Për shembull, në një garazh metalik është e nevojshme të tokëzoni të gjithë garazhin, si dhe të gjitha pjesët metalike.

Shtë e rëndësishme! Përdorni si tela tokësor për tokë është rreptësisht e ndaluar!

Shtë e mundur me ndihmën e automatikës të veçoni pajisje të ndryshme elektrike - veçmas llamba, bazat veç e veç. Këshillohet që të përfshini një karikues të veçantë të makinës dhe makinën e saldimit.

Qarku kur lidh 380V ka një numër të madh telash.

Zgjedhja e kabllove dhe makinave

Rryma e automatikëve zgjidhet sipas fuqisë së ngarkesave që ata duhet të shkëpusin. Kur hartoni një elektricist, seksioni kryq i kabllove zgjidhet bazuar në ngarkesat aktuale që janë të lidhura me të. Një kabllo me tre bërthama me tokëzim kryhet në bazat e tokëzimit, dhe një kabllo dy-core në çelsat.

Paraqitja e pajisjeve elektrike

Në planin e garazhit është një plan për vendndodhjen e pajisjeve elektrike. Në plan tregoni të gjitha pajisjet me kabllo për to. Nëse përdoren kutitë e kryqëzimit, lloji, gjatësia dhe seksioni i kabllit përcaktohen veçmas për secilën pjesë. Opsioni i mundshëm i instalimit në të cilin të gjithë kabllot vijnë në bordin e terminalit në panelin elektrik. Kjo rrit besueshmërinë, por rrit konsumin e kabllove.

Gjatësia e kabllit tregohet afër niveleve, dhe lartësia e instalimit shënohet pranë prizave, çelsave dhe ndriçuesve të murit.

Specifikimi i pajisjeve elektrike dhe materialeve

Specifikimi është një listë e materialeve të kërkuara. Specifikimi i gabuar do të rezultojë në zgjedhje të gabimeve.

Specifikimi merr në konsideratë numrin e kabllove për secilin lloj veç e veç dhe mënyrën e instalimit me fasteners, kanalet ose gete valëzuar.

Nëse sasia e materialeve është mjaft e madhe, atëherë ka kuptim të porositni materiale përmes Internetit ose të kontaktoni shpërndarësin e pajisjeve elektrike.

Specialistët nga kompania Mega.ru do të hartojnë furnizimin me energji garazhi si për një projekt elektrik tipik, ashtu edhe për atë individual, për çdo kushte teknike për furnizimin me energji elektrike. Kompania operon në Moskë dhe rajonin e Moskës, si dhe në zonat ngjitur. Bashkëpunimi i largët është i mundur. Ju mund të kontaktoni përfaqësuesit ose të lini një mesazh përmes telefonit dhe formularit të feedback-ut në faqe " Na Kontaktoni ".