Поиск по каталогу.
Контакты
Адрес :
г. Одесса,. 6-й км Овидиопольской дороги. ТВЦ "6-й Элемент".
Tел./факс :
(048)772-57-86
E-mail :
[email protected]
Стол из бруса своими руками
Затем установите перекладины, обеспечивающие лучшую устойчивость (на схеме обозначены розовым). Если вы хотите, чтобы шурупы, соединяющие детали каркаса, были невидны, воспользуйтесь специальным приспособлением

Стол детский из дерева
Конструкция детского столика довольно проста и это отлично видно на фото. Она включает в себя столешницу и ножки, которые ее удерживают. Для ножек нужны деревянные бруски размером 40х40 мм (50х50). В

Сделать стол из дерева своими
В продаже есть огромный выбор столов из любых материалов: пластик, стекло МДФ. Но дерево продолжает оставаться фаворитом во все времена. Правда, стоить такой стол будет немало. И наверняка вы уже задумывались

Стол из поддонов своими руками
Дизайнеры постоянно доказывают, что красивые вещи не обязательно должны дорого стоить. Из обычных предметов при помощи всего нескольких самых простых деталей, мастера своего дела создают прекрасные и

Si të instaloni ajer te kondicionuar në apartamentin e tyre

Në verën e nxehtë, dhoma ku punimet e ajrit të kondicionuar bëhet një oaz i lumtur që ju nuk dëshironi të largoheni. Të kuptuarit e të gjitha avantazheve të ajrit të ftohur, ndërkohë që qyteti shkrihet nga nxehtësia, njerëzit fillojnë përpara, edhe në dimër, duke u kujdesur për instalimin e kësaj pajisje të mrekullueshme në shtëpinë e tyre. Pas leximit të forumeve të reagimit, duke zgjedhur dhe blerë modelin e duhur, hasni dilemën e mëposhtme të instalimit: bëni vetë dhe falas, ose telefononi një master privat. Nëse zgjidhni opsionin e parë, atëherë lexoni artikullin ku do t'ju tregojmë se si ta instaloni kondicionerin në apartamentin tuaj, si dhe të jepni foto dhe materiale video si udhëzime vizuale.

Ka shumë lloje të kondicionerëve për apartamentin, më i famshëm quhet sistemi i ndarjes, instalimi i të cilit do të diskutohet më tej Ka shumë lloje të kondicionerëve për apartamentin, më i famshëm quhet "sistemi i ndarjes", instalimi i të cilit do të diskutohet më tej. Ai përbëhet nga 2 blloqe: të brendshme - aparat avullimi, dhe të jashtëm - kondensatorët, të cilët janë të lidhur nëpërmjet kabllove elektrike dhe 2 tuba bakri përmes të cilave rrjedh freoni. Një tub plastik është i degëzuar nga brenda për kullimin e kondensatës.

Video tutorial, ku do të mësoni për mjetet e duhura dhe gabimet më të zakonshme të bëra gjatë instalimit:

Së pari ju duhet të instaloni një njësi të jashtme. Epo, nëse ke një ballkon të hapur në banesën tënde. Kjo do të sigurojë qasje të pakufizuar në kondicioner. Nëse vendosni të instaloni kondicionerin në ballkon, i cili është xham, atëherë kondensuesi është montuar në muret e jashtme të shtëpisë, në të cilën ju së pari bëni vrima. Bolts spirancë dhe kllapa të besueshme do të ndihmojnë për të lidhur pjesën e jashtme të sistemit në sipërfaqe. Për të mbrojtur pajisjen nga reshjet, ndërto një vizë mbi të.

Para se ta instaloni kondicionerin në banesë me duart tuaja, lexoni këshillat e mëposhtme:

 • sipërfaqja në rritje duhet të jetë e sheshtë dhe e fortë;
 • që jetojnë në katin e parë, instaloni njësinë në një lartësi prej të paktën dy metra në mënyrë që të mos bëhet një objektiv për hajdutët;
 • kur zgjidhni kllapa, mbani në mend se ata duhet të përballojnë peshën që është 2-3 herë më e madhe se pesha e pajisjeve;
 • që jetojnë në katet e sipërme, por që nuk kanë një ballkon (lozhë), do të duhet të përdorin shërbimet e alpinistëve (foto më poshtë) ose një makinë me një shkallë të veçantë për të instaluar ajër të kondicionuar në banesë nga përpara.

sipërfaqja në rritje duhet të jetë e sheshtë dhe e fortë;  që jetojnë në katin e parë, instaloni njësinë në një lartësi prej të paktën dy metra në mënyrë që të mos bëhet një objektiv për hajdutët;  kur zgjidhni kllapa, mbani në mend se ata duhet të përballojnë peshën që është 2-3 herë më e madhe se pesha e pajisjeve;  që jetojnë në katet e sipërme, por që nuk kanë një ballkon (lozhë), do të duhet të përdorin shërbimet e alpinistëve (foto më poshtë) ose një makinë me një shkallë të veçantë për të instaluar ajër të kondicionuar në banesë nga përpara

Duke instaluar njësinë e jashtme, ne bëjmë një vrimë në mur, e cila është e nevojshme për lidhjen e kabllove dhe tubave me ftohje, të cilat lidhin pjesët e ndryshme të sistemit të ndarjes. Tjetra, montuar "xhami hidroizolues", ku kemi vënë telat dhe tubat. Hapi tjetër është instalimi i kondicionerit të njësisë së brendshme në apartamentin e tyre. Para se të shënoni vendin ku do ta vendosni, lexoni rekomandimet e mëposhtme:

 • pamjet midis njësive të brendshme dhe të jashtme duhet të jenë jo më shumë se shtatë deri në tridhjetë metra (figura specifike varet nga modeli i vetë sistemit);
 • banesa e vendosur në apartament duhet të jetë e vendosur nga gjëra të tjera (në lidhje me mobiljet) në një distancë prej jo më pak se tre metra;
 • në mënyrë që të mos fryn dhe të mos sëmureni, mos e instaloni ajer te kondicionuar mbi krevatin dhe vendin ku punoni, si dhe mbi bateritë, ngrohësit, zjarrit etj.

Klasifikimi i njësive të brendshme:

 1. tavan
 2. kat
 3. Muri i montuar

Kur instaloni kondicionerë ajri në mur dhe tavan, ne rregullojmë kllapa mjaftueshëm të fortë në të cilën ne rregullojmë pajisjen. Me një pajisje dysheme, çdo gjë është shumë më e thjeshtë: nuk ka nevojë të fiksohet fare, por vetëm të vendoset në një vend të veçantë në apartament.

Tjetra është procesi i rruajtjes së vrimave të veçanta për telat dhe tubat që lidhin blloqet e brendshme dhe të jashtme. Në shumë raste, muret, tavani dhe herë pas here dyshemeja janë suvatuar. Nëse ky proces është i vështirë për ju, atëherë vendosni komunikimet në një kuti plastike që nuk shqetëson brendësinë e banesës.

Nëse ky proces është i vështirë për ju, atëherë vendosni komunikimet në një kuti plastike që nuk shqetëson brendësinë e banesës

Lidhni blloqet me tela dhe tuba, përdorni pajisjen. Është e ndaluar të lëshoni tubat me freon në nyje dhe të bëheni 2, 3 ose më shumë herë. Sigurohuni që të kontrolloni linjën tuaj për zorrën e kullimit, në mënyrë që të kulloni condensate nga njësia e brendshme, për shembull, në rrugë. Duke lidhur sistemin, ne kryejmë një vakum të komunikimit për të eliminuar prej tyre lagështi dhe ajër të panevojshëm. Ky proces kryhet vetëm me ndihmën e pajisjeve të specializuara. Tjetra, ju duhet të mendoni për një furnizim të veçantë të energjisë për kondicionerin në apartament. Për ta bërë këtë, pajisja ka nevojë kryej instalime elektrike të fshehura (në groove), dhe në kutinë e shpërndarjes ju duhet të instaloni një makinë të veçantë. Kabllot vendosen në grooves. Lidhni blloqet me tela dhe tuba, përdorni pajisjen

Kontrolloni nëse keni bërë duart tuaja në shtëpi për të bërë instalimin e kondicionerit. Për ta bërë këtë, përdorni një program të veçantë të testimit që aktivizohet kur pajisja është e parë e ndezur. Një rezultat pozitiv do të jetë kur teknika funksionon mirë, pa dridhje të trupit.

Përfundimisht, ju rekomandojmë të shihni udhëzimet e detajuara të videos për instalimin e kondicionerit me duart tuaja, duke filluar nga njësia e brendshme dhe duke përfunduar me atë të jashtme:

Gjithashtu lexoni: