Поиск по каталогу.
Контакты
Адрес :
г. Одесса,. 6-й км Овидиопольской дороги. ТВЦ "6-й Элемент".
Tел./факс :
(048)772-57-86
E-mail :
[email protected]
Стол детский из дерева
Конструкция детского столика довольно проста и это отлично видно на фото. Она включает в себя столешницу и ножки, которые ее удерживают. Для ножек нужны деревянные бруски размером 40х40 мм (50х50). В

Сделать стол из дерева своими
В продаже есть огромный выбор столов из любых материалов: пластик, стекло МДФ. Но дерево продолжает оставаться фаворитом во все времена. Правда, стоить такой стол будет немало. И наверняка вы уже задумывались

Стол из бруса своими руками
Затем установите перекладины, обеспечивающие лучшую устойчивость (на схеме обозначены розовым). Если вы хотите, чтобы шурупы, соединяющие детали каркаса, были невидны, воспользуйтесь специальным приспособлением

Стол из поддонов своими руками
Дизайнеры постоянно доказывают, что красивые вещи не обязательно должны дорого стоить. Из обычных предметов при помощи всего нескольких самых простых деталей, мастера своего дела создают прекрасные и

Si të përcaktohet prania e një video kamera në dhomë. Si të mos kërkosh kamera të fshehura

 1. Metodat e fshehura të zbulimit të kamerës
 2. Përdorimi i detektorëve që zbulojnë kamerat video
 3. Treguesit e fushës

Ose këtu nën prerje.
Kur diskutoni për kërkimin e bugs dhe kamerave të fshehura në rrjet, shpesh ka këshilla të gabuara nga njerëzit që nuk janë të përgatitur plotësisht në këtë çështje. Bollëkun e gjykimeve të tilla dhe frymëzuar për të shkruar këtë artikull në frymën e "5 miteve në lidhje me kërkimin e kamerave të fshehura".

Pra, çfarë thonë ata për gjetjen e kamerave të fshehura dhe pse kjo nuk është e vërtetë.

1. Kamerat e fshehura janë të pajisura me ndriçim IR dhe mund të zbulohen duke i parë përmes filtrit IR.
Ka dy pika. Së pari, illuminations IR zakonisht kanë ose artizanale kineze, të quajtur kamera spiun, ose kamera të zakonshme 24 orë video mbikëqyrje për sistemet e sigurisë. Ndriçimi IR është një faktor unmasking, i cili, natyrisht, është në kundërshtim me thelbin e kamerave spiun.
Së dyti, është e pamundur të shohësh ndriçimin IR me sy, sepse syri sheh rrezatimin nga 400 deri në 700 nanometra dhe ndriçimi IR i kamerave zakonisht shtrihet në 800-950 nanometra, të cilat syri nuk e sheh. Filtrat nuk ndryshojnë gjatësinë vale të rrezatimit, por mos humbisni një pjesë të spektrit. Filtrat IR, respektivisht, vonojnë të gjitha rrezatimet e dukshme. Nëpërmjet tyre, syri nuk do të shohë asgjë fare - ata nuk do të lejojnë dritën e dukshme, por rrezatim infra të kuqe nuk do të ndiejë syrin.
Për të gjetur një aparat fotografik me ndriçim IR, nuk kërkohet asnjë pajisje e veçantë. Një kamera video e ndjeshme ndaj IR-së është e mjaftueshme - një aparat fotografik në shtëpi me një regjim do të zhduket plotësisht natën , një aparat fotografik apo edhe një aparat fotografik në telefonin tuaj.

2. Në mënyrë që lenta e kamerës të ndizet, duhet të ndizni me një lazer me një gjatësi vale të caktuar.
Nuk ka rrezatim të veçantë për ta bërë lente të shkëlqejë. Çdo burim ndriçimi do të bëjë. I dukshëm - për vëzhgimin e syrit ose të infra të kuqe - në detektorë optoelektronik të kamerës. Ajo nuk duhet të jetë një lazer, ai mund të jetë një LED ose edhe një llambë të lehta.

3. Sigurohuni që keni nevojë për një filtër të veçantë, pa asgjë nuk do të jetë e dukshme.
Filtrat e dritës janë instaluar në detektorët e kamerës vetëm për të rritur shkëlqimin e dukshëm të dritës nga kamera kundra shkëlqimit të sfondit nga burimet e tjera të dritës. Në thelb të rëndësishme për zbulimin e filtrit të verdhë nuk ka. Përdorimi i filtrave të lehta ka kuptim vetëm kur përdorni një backlight monokrom - një filtër i kuq kur përdorni një dritë të kuqe, të gjelbër - me të gjelbër, me infra të kuqe - me ndriçim IR. Nëse ndriçimi është i bardhë ose spektri i transmetimit të filtrit nuk përputhet me spektrin e ndriçimit, atëherë filtri do ta rregullojë sinjalin e dobishëm së bashku me pikat kryesore të jashtme dhe do të jetë vetëm i dëmshëm.

4. Kur punoni, kamerat nxehen dhe, duke parë përmes një filtri të veçantë, mund ta gjeni aparatin në vendin e ngrohjes.
Nëse aparati u ngroh deri në 800 gradë në proces, atëherë shkëlqimi i tij mund të shihej me sy. Dhe kështu kamerat ngrohen deri në jo më shumë se 50 gradë dhe rrezatohen vetëm në vargun me valë të gjatë me infra të kuqe me një gjatësi vale prej më shumë se 3000 nanometra. Pra, mund të shihni rrezatimin termik të një aparati të punës vetëm me një imazh termik, por jo me një sy ose një video kamera. Dhe, sigurisht, nuk do të ketë filtra këtu.

Në përgjithësi, për të zbuluar videokamera e fshehur vetëm një dorezë është e mjaftueshme. Është e nevojshme vetëm ta sjellësh atë sa më afër syrit që është e mundur, në mënyrë që drejtimi i rrezes së saj pothuajse të përkojë me drejtimin e shikimit. Pjesa tjetër është çështje e vëzhgimit.

Detektorë të specializuar të kamerave ndryshojnë nga një elektrik dore në atë siguri zgjidhje teknike në mënyrë që të sillni emetuesin sa më afër syrit, zvogëloni ndikimin e ndërhyrjeve të jashtme dhe rrisni dukshmërinë e dritës nga kamera. Prandaj, detektorët e kamerave bëjnë miniaturë dhe u japin atyre një formë të tillë që ishte e përshtatshme t'i mbante ato pranë syrit. Ndriçimi monokrom, zakonisht i kuq, së bashku me filtrin përkatës të dritës zvogëlon ndikimin e shkëlqimit verbues të huaj. Një modalitet i pulsuar i ndriçimit të dritës përmirëson dukshmërinë - një pikë e ndritshme e ndezur ka më shumë gjasa të kapë syrin sesa thjesht të ndriçojë.

Përfundimisht, një shembull që tregon se nuk kërkohet një teknologji e fshehtë shumë komplekse për të zbuluar sisteme optike. Gjithkush që fotografonte njerëz me një blic në muzg erdhi në këtë shembull - e ashtuquajtura efekt i syrit të kuq. Syri është i njëjti pajisje optike, e ngjashme me veprimin e saj ndaj lentes së një videokamerë. Dhe është zbuluar në mënyrë të përkryer nga një aparat fotografik i thjeshtë me një blic, duke u bërë e kuqe e ndritshme në fotografi. Arsyeja e skuqjes së syve në fotografi është një manifestim i të njëjtit efekt të retroreflektimit, në një rast ajo i dëmton fotografitë dhe në anën tjetër ndihmon në heqjen e vëzhguesve të padëshiruar.

6250 gris

Çdo person, të paktën një herë në jetën e tij, dukej se po vëzhgohej. Ka disa opsione në këtë rast: kjo mund të jetë ose intuitë ose një ndjenjë e thjeshtë false e persekutimit. Opsioni i parë është të kontrolloni dhe të konstatoni nëse intuita po mashtron ose nëse dikush ka përdorur vegla speciale dhe ka vendosur të ndërtojë arkivin e tyre të videos.

Bota moderne është e pasur me çudira dhe, për keqardhje të madhe, kamerat e spiunazhit në miniaturë janë vetëm pak shëmti që po ndodh përreth. Prandaj, çdo person nuk është aspak i tepërt të dijë se si të gjejë një aparat të fshehur në shtëpi, në zyrë, apo edhe në makinën tuaj.


Metodat e fshehura të zbulimit të kamerës

Njerëzit pyesin se si të gjejnë një kamera të fshehur video nuk do të jetë e tepërt të dini se disa lloje themelore të regjistrimit të pajisjeve optike janë duke u përdorur për mbikëqyrje. Veçanërisht, një lloj video kamera thjesht regjistron video në një bartës të ngulitur, ndërsa i dyti mund të transmetojë një sinjal për mediat e jashtme (duke përfshirë pajisjet mobile) mbi rrjetin e ajrit ose të brendshëm.

Gjeni një aparat të fshehur të instaluar në dhomë ose transport, në disa mënyra:

 1. Përdorimi i treguesit të fushës. Një pajisje speciale anti spiun skanon hapësirën dhe ju lejon të zbuloni një aparat të fshehur. Teknologjia funksionon vetëm nëse kamera transmeton të dhëna në ajër;
 2. Metoda e zbulimit optik. Vegël për kërkimin e kamerave video është e pajisur me një emetues të veçantë lazer që dërgon një rreze. Ajo reflektohet nga lente optike e kamerës dhe kthehet në detektor. Vendndodhja e kamerës dhe largësia e tij shfaqet në një ekran të veçantë të veglës;
 3. Metoda elektromagnetike. Kjo nënkupton përdorimin e jammers komunikimit të veçantë.

Karakteristikat e mundshme të zbuluesve të fshehtë të kamerës:

Gama maksimale e zbulimit të kamerave video, m

Numri i mënyrave të funksionimit

LEDs shtesë për të kërkuar kamera në zonën e afërt

4 LEDs

2 LEDs

ushqim

 • nga bateria e integruar;
 • nga përshtatësi i rrjetit 220V / 5V

Duhet të theksohet se ju mund të gjeni një video kamera më së shumti metodë e thjeshtë - vizuale. Inspektimi banal i dhomës do të ndihmojë në zbulimin e kamerës, edhe nëse ato janë të fshehura mirë. Më shpesh kamera të fshehura Tracks janë instaluar në priza për bazat, llambadarët, detektorë të tymit, kondicionerët dhe madje edhe bimët shtëpie. Përveç kësaj, përpara se të gjesh një aparat të fshehur pajisje të veçanta Gjithashtu do të jetë mirë të shohësh lodra të buta, orendi dhe pajisje shtëpiake në dhomë.


Detajet e jetës personale të një personi nuk duhet të bëhen të njohura për një person tjetër. Çdo ndërhyrje e tillë shkel të drejtat kushtetuese të një qytetari. Megjithatë, sot ju mund të blini lehtësisht një kamerë të fshehur video ose pajisje të tjera spiun për kryerjen e mbikëqyrjes ilegale.

Sepse të gjithë janë njohur video survejimi i fshehtë në hotele apo edhe në tualetet e argëtimit. Materialet e hedhura në këtë mënyrë shpesh depozitohen në internet ose përdoren edhe me qëllim të shantazhit. Natyrisht, nuk do të doja të shihja veten në një vend të tillë në një burim të përbashkët. Por një fat i tillë mund t'i ndodhë të gjithëve. Vëzhgimi kryhet zakonisht nga kamerat e palëvizshme, por ka raste kur ngrihen në veshjen e shoqëruesve ose një vizitor të rastit të pakujdesshëm. Edhe duke parë në mënyrë të veçantë gjëra të tilla, ato nuk mund të zbulohen. Megjithatë, është e mundur që të mbrohen nga surpriza të tilla tronditëse. Është e nevojshme vetëm të mësosh në kohë për të kuptuar se po monitorohesh.

Pajisjet e fshehura shpesh janë të fshehura në vendet e mëposhtme:

 • priza elektrike;
 • instalimet e ndriçimit;
 • bimë të brendshme;
 • vrimat e ventilimit;
 • çarje në çati;
 • orën stacionare.

Përdorimi i detektorëve që zbulojnë kamerat video

Kjo teknikë ju lejon të gjeni një video kamera brenda zyrës ose apartamentit. Detektori madje ruhet me kujdes, për shembull, jashtë dritares ose në një buton të një prej punonjësve. Pajisja i ngjan dylbi të zakonshëm në formë. Ajo njeh rrezet e reflektuara nga lente e kamerës. Asnjë bug nuk do të bëjë pa një detaj kaq të rëndësishëm. Drita që hyn në optikën e lente reflekton pa dështuar. Detektori e kap atë dhe përballon detyrën e tij edhe në një dhomë të ndezur.

Treguesit e fushës

Një tjetër mënyrë e lehtë për të zbuluar pajisjet e fshehura është përdorimi i treguesve të fushës. Ata kapin dhe njohin valët elektromagnetike të emetuara nga pajisjet video të përfshira. Nëse skanoni një dhomë me një pajisje të tillë, me siguri do të tregojë praninë e kamerave që punojnë në të. Ju mund ta blini treguesin në shitje të lirë. Duhet të kujtohet vetëm një pronë e pakëndshme e pajisjes. Ai i përgjigjet çdo rrezatimi elektromagnetik, i cili është i mbuluar në hapësirat e zyrave dhe apartamenteve moderne, për shkak të përdorimit masiv të rrjeteve të ndryshme celulare.

Në vende të mbushura me njerëz nuk ka kufizime për të shtënat. Kjo është e nevojshme për të siguruar sigurinë e tyre. Sidoqoftë, publikimi i videove lejohet vetëm me pëlqimin e pjesëmarrësve të qëlluar në to. Nëse gjeni kamera të fshehura në vende të përdorimit personal - një dhomë hoteli, banjë ose tualet, duhet të kontaktoni autoritetin përkatës.