Поиск по каталогу.
Контакты
Адрес :
г. Одесса,. 6-й км Овидиопольской дороги. ТВЦ "6-й Элемент".
Tел./факс :
(048)772-57-86
E-mail :
[email protected]
Стол из бруса своими руками
Затем установите перекладины, обеспечивающие лучшую устойчивость (на схеме обозначены розовым). Если вы хотите, чтобы шурупы, соединяющие детали каркаса, были невидны, воспользуйтесь специальным приспособлением

Стол детский из дерева
Конструкция детского столика довольно проста и это отлично видно на фото. Она включает в себя столешницу и ножки, которые ее удерживают. Для ножек нужны деревянные бруски размером 40х40 мм (50х50). В

Сделать стол из дерева своими
В продаже есть огромный выбор столов из любых материалов: пластик, стекло МДФ. Но дерево продолжает оставаться фаворитом во все времена. Правда, стоить такой стол будет немало. И наверняка вы уже задумывались

Стол из поддонов своими руками
Дизайнеры постоянно доказывают, что красивые вещи не обязательно должны дорого стоить. Из обычных предметов при помощи всего нескольких самых простых деталей, мастера своего дела создают прекрасные и

Si të rrokullisni muret e paneleve: si ta rregulloni saktë, etj. Bëni vetë + video

  1. Llogaritja e sasisë së kërkuar të materialit
  2. Zgjedhja e rreshtimit në dyqan
  3. Përgatitja e rreshtimit
  4. Përgatitja e murit
  5. Mbulesë muri
  6. Video: ndreqja e rreshtimit të markuesve

Pavarësisht nga shfaqja e një numri në rritje të materialeve të ndryshme të përfundimit, "rreshtimi" ende nuk është "jashtë modës". Ky material i bërë nga druri natyror u dashurua nga mirëdashja mjedisore, pamja tërheqëse, aftësia për të fshehur parregullsi dhe defekte në mure dhe tavane dhe, e rëndësishmja, e instalimit relativisht të thjeshtë. Cilërisht, jo vetëm ndërtuesit profesionistë, por edhe "mjeshtrit shtëpiak" do të jenë në gjendje të mbështjellin muret ose tavanin me kolltuk prej druri. Sigurisht, për këtë ju duhet të ndiqni disa rregulla të thjeshta, të cilat do të diskutojmë në këtë artikull. Pra, ne vendosim rreshtim druri në mënyrë të pavarur.

Llogaritja e sasisë së kërkuar të materialit

Para se të shkoni në dyqan ju duhet të vendosni për sasinë e kërkuar të materialit. Nëse për të llogaritur sasinë e kërkuar të letërnjoftimit, mjafton që të ndahen zonat e murit nga zona e rrotullimit dhe në disa raste të shtohen 10% në "raportin", atëherë kur llogaritet shuma e kërkuar e rreshtimit, situata është disi më e komplikuar.

Rreshtimi është në dispozicion në gjatësi prej 6, 4, 3, 2.7, 2.1 dhe 2 metra. Idealisht, gjatësia e murit tuaj është e barabartë ose pak më e vogël se një nga gjatësitë e rreshtimit në treg. Por çka nëse është dukshëm më e vogël se një nga madhësitë, por në të njëjtën kohë pak më e madhe se tjetra. Le ta shqyrtojmë këtë rast me shembull.

Le të themi që duhet të rrokësh një mur 3 metra të gjatë 12 centimetra. Për këtë qëllim, ju mund të blini një tavolinë me një gjatësi prej 4 metrash, por në këtë rast, pothuajse një e katërta e materialit do të kërkohen (me fjalë të tjera, ju do të blini tableta 25% më shumë se sa keni nevojë). Një tjetër opsion është që të blini borde me një gjatësi prej 3 metrash dhe të kompletoni secilën prej tyre me një gjatësi të vogël. Por, ju shihni, këto "shorty" nuk do të duken mjaft të këndshme. Prandaj, alternativa më e mirë në këtë rast do të ishte blerja e një paneli me gjatësi prej 2 metrash 10 centimetra. Kështu, ne mund të mbyllim tre rreshtat e bordeve të rreshtimit me dy borde (një e tërë dhe një prerë në gjysmë) dhe sasia e mbeturinave në këtë rast do të jetë minimale. Duke u nisur nga kjo, do të jetë e mjaftueshme për të ndarë lartësinë e dhomës me lartësinë e një bordi të rreshtimit dhe shumëzoni rezultatin me 1.5. Kjo është saktësisht sa borde 2.1 metra të gjatë do të nevojiten për mbulimin e këtij muri.

1 metra të gjatë do të nevojiten për mbulimin e këtij muri

Shembull i rreshtimit të shtrimit "tre dërrasa në dy rreshta"

Zgjedhja e rreshtimit në dyqan

Ndryshe nga letër-muri ose, për shembull, panele plastike, materialet në të cilat prania e defekteve nuk ka gjasa, rreshtimi duhet të zgjidhet me kujdes. Për më tepër, markë e prodhuesit në këtë rast nuk luan një rol vendimtar - edhe për të njëjtën kompani, dy grupe të ndryshme të rreshtimit mund të ndryshojnë ndjeshëm nga njëri-tjetri.

Rreshtimi i cilësisë ndahet në katër klasat kryesore: A, B, C dhe Extra. Varietet Extra është cilësia më e lartë, kështu që nëse financimet lejojnë, është më mirë ta blini atë dhe pothuajse të garantuar për të shpëtuar veten nga surpriza të pakëndshme në formën e martesës.

Është më mirë të mos blini panele muri - ju mund të inspektoni çdo bord dhe të pastroni martesën para se të blini

Klasa A është gjithashtu e një cilësie mjaft të lartë, por me klasat B dhe C është më mirë, siç thonë ata, "për t'i mbajtur veshët të hapura". Është më mirë për të blerë rreshtim jo në paketë - kështu që ju mund të inspektojë çdo bord dhe madje edhe para se të blejnë jashtë farë martesën. Por rreshtimi i tillë është shitur shumë rrallë, më shpesh bordet janë të paketuara në 10 pjesë në një film transparent. Në këtë rast, për të shqyrtuar çdo bord, për fat të keq, nuk do të ketë sukses.

Më shpesh bordet janë të paketuara në 10 pjesë në një film transparent

Megjithëse, për të thënë të vërtetën, bordet plotësisht të papërshtatshme për përdorim janë jashtëzakonisht të rralla. Edhe me një ose dy nyje, bordi mund të përdoret për të bërë gjatësi të shkurtra për mbulimin e shtigjeve të dritareve ose, për shembull, një shteg dere.

Por skajet e panelit të murit, të dukshme përmes filmit, ka kuptim që të inspektohet me kujdes. Nëse vëreni patate të skuqura ose nyje mbi ta, atëherë është më mirë të hiqni mënjanë paketa të tilla.

Përgatitja e rreshtimit

Para vendosjes së paneleve të murit duhet të përgatitet në një mënyrë të caktuar. Së pari, ju duhet të inspektojnë bordet për praninë e nyjeve dhe të çara, dhe nëse ato gjenden, ose vendosni mënjanë këto borde, ose (nëse ka ndonjë material "prapanicë") eliminojnë defektet duke pastruar ose plotësuar zonat problematike. Dhe, së dyti, panelimi i murit duhet të lejohet të "përshtatet" në ambiente të mbyllura. Me fjalë të tjera, ai duhet të arrijë temperaturën e dhomës, sepse përndryshe (sidomos nëse materiali është ruajtur jashtë) pas vendosjes së bordit mund të "udhëheqë". Për ta bërë këtë, thjesht vendosni dërrasat në disa shtresa, duke bërë midis tyre një shirit druri.

Për ta bërë këtë, thjesht vendosni dërrasat në disa shtresa, duke bërë midis tyre një shirit druri

Para vendosjes së paneleve të murit duhet të përgatitet në një mënyrë të caktuar.

Disa njerëz mendojnë se në fazën përgatitore, panelet e murit duhet të trajtohen me agjentë antiseptikë, por, siç e tregon praktika, do të jetë e mjaftueshme për të aplikuar antiseptik në muret e përfunduara, kështu që kjo fazë e përgatitjes mund të zhduket tërësisht.

Përgatitja e murit

Përgatitja e mureve për vendosjen e paneleve të murit mund të konsiderohet faza më e rëndësishme, në të cilën rezultati përfundimtar varet shumë. Në shumicën e rasteve, me përjashtim të atyre kur mbulesa e murit është e mbushur drejtpërdrejt në muret prej druri, për ta instaluar në muret, është e nevojshme montimi i veshjeve nga druri.

Në shumicën e rasteve, me përjashtim të atyre kur mbulesa e murit është e mbushur drejtpërdrejt në muret prej druri, për ta instaluar në muret, është e nevojshme montimi i veshjeve nga druri

Për të instaluar panelin e mureve në muret, është e nevojshme montimi i mbështjelljes nga druri

Gjëja më e mirë për këtë qëllim është seksioni i përshtatshëm i drurit prej 40 deri në 20 milimetra.

Ju nuk mund të para-nivelit të mureve para hedhjes paneleve mur, por është e nevojshme për të vendosur arkë mbi një nivel.

Për ta bërë këtë, hapi i parë është përcaktimi i seksionit më të shquar në çdo mur. Bëni mjaft të thjeshtë. Nën tavan, në një distancë prej 5-7 centimetra nga muri, një kordon është i tensionuar, mbi të cilin një fije me ngarkesë, e cila është një vijë plumbash, është e varur me një goditje me tela. Më tej, plumb lëviz përgjatë murit. Kontrolli i distancës midis plumbit dhe pikave të ndryshme të murit, do të jetë e mundur të përcaktohet seksioni më i shquar. Të gjitha matjet e mëtejshme do të duhet të "kërcejnë" nga ky vend.

Në pjesën më të shquar të murit është montuar një copë druri, nga e cila do të montohet arkë. Nga ky "fener" një fije po hidhet paralelisht me drejtimin e planifikuar të vendosjes së rreshtit. Pas kësaj, në pikat ekstreme të murit (afër dyshemesë dhe tavanit me instalim vertikal ose kundër mureve të kundërta me horizontale) instalohen dy bare mbështetëse. Konsideroni se pjesa e përparme e rreze duhet të përputhet qartë me nivelin e farrit, kështu që nëse është e nevojshme, gaskets të vogla të trashësisë së nevojshme janë të instaluara midis shiritit dhe murit.

Konsideroni se pjesa e përparme e rreze duhet të përputhet qartë me nivelin e farrit, kështu që nëse është e nevojshme, gaskets të vogla të trashësisë së nevojshme janë të instaluara midis shiritit dhe murit

Nëse është e nevojshme, gaskets të vogla të trashësisë së kërkuar janë instaluar në mes të barit dhe murit.

Guarnicione mund të instalohen vetëm në ato vende ku druri do të jetë i bashkangjitur në mur me thonjtë me tipa.

Kur bare ekstreme janë të fiksuara (mos harroni t'i kontrolloni me një nivel) mes tyre mund të shtrëngoni një fije tjetër, e cila do të lehtësojë instalimin e elementeve të mbetura të mbajtjes së tabanit.

Bare të mëvonshme janë bashkangjitur në mur në një distancë prej rreth një metër nga njëri-tjetri. Në këtë rast, siç është rasti me shufrat e skajshme, në rast nevoje, gaskets shtesë vendosen nën to. Nëse një rresht i rreshtit do të formohet nga dy borde, sigurohuni që të instaloni drurin në kryqëzim.

Mbulesë muri

Nëse arkë është instaluar saktë, instalimi i panelit të murit nuk do të jetë i vështirë. Pyetja e vetme që duhet të zgjidhet para instalimit është se ku të fillojë hedhjen e rreshtimit dhe nëse do të përdoret niveli gjatë instalimit të bordit të parë.

Për t'iu përgjigjur kësaj pyetjeje, është e nevojshme të përcaktohet nëse tavani (për instalimin horizontal) ose mur (për instalimin vertikal) në dhomë korrespondojnë me nivelin. Nëse janë të butë, atëherë nuk ka problem - ju mund të filloni instalimin nga lart, si dhe nga fundi (ose nga çdo kënd), dhe bordi i parë është ngritur në mënyrë rigoroze në nivel. Por në qoftë se tavani është pak "i mbushur" në njërën anë ose një nga qoshet dukshëm "ulet" (kjo situatë shpesh gjendet në shtëpitë e ndërtesës së vjetër), atëherë ju nuk duhet ta vendosni rreshtin në nivel në asnjë mënyrë. Në këtë rast, bordet që qëndrojnë vetëm nënvizojnë lakimin e dhomës, dhe në një kënd të pabarabartë ju do të duhet të shkurtoni të fundit të dërrasave "me një kënd".

Për të fshehur sa më shumë të jetë e mundur ekuilibrat e dhomës, rreshtimi vendoset si vijon. Bordi i parë është i lidhur drejtë pranë një cep të lakuar ose tavan të pabarabartë, dhe të gjitha bordet pasuese janë instaluar me një paragjykim të lehtë në njërën anë, derisa bordi tjetër "ngrihet në nivel". Kështu, një pjerrësi e vogël e dërrasave do të jetë pothuajse e padukshme.

Për të përcaktuar saktësisht se si të anashkaloni dërrasat, duhet të matni distancën nga dyshemeja në tavan në këndet e kundërta të dhomës (ose gjatësinë e dyshemesë dhe tavanit midis këndeve të kundërta për instalimin vertikal) dhe ndani dallimin midis vlerave të fituara nga numri i bordeve që do të përcaktohen . Vlera që rezulton do të jetë distanca që ju duhet të "mbushni" secilën prej dërrasave që rreshtohen në anën më të gjatë të instalimit. Nëse kjo vlerë është më pak se 2-3 milimetra, mund të përsërisni llogaritjen duke përdorur gjysmën e numrit të dërrasave si ndarës. Në këtë rast, ju "shkoni në nivel" në mes të murit.

Rreshtimi i parë i bordit të lidhur "krehër" në qoshe. Mund të fiksohet me ndihmën e kunjve të vegjël, të cilët janë të shtyrë në "të rrafshuar" (në përfundim të përfundimit, është më mirë të përdorni një hap të ngushtë më të ngushtë) ose me ndihmën e clips të veçantë - ngjitës.

Mund të fiksohet me ndihmën e kunjve të vegjël, të cilët janë të shtyrë në të rrafshuar (në përfundim të përfundimit, është më mirë të përdorni një hap të ngushtë më të ngushtë) ose me ndihmën e clips të veçantë - ngjitës

Është e mundur për të rregulluar rreshtin me anë të karafkave të vegjël të cilat janë të hartuar në "për të turret"

Është e mundur për të rregulluar rreshtin me anë të karafkave të vegjël të cilat janë të hartuar në për të turret

Skema e fiksimit të rreshtave të thonjve

Skajet e bordit të parë, si, në të vërtetë, të gjithë të tjerët janë të rekomanduara për t'u fiksuar "në të hapur". Kjo do të forcojë strukturën dhe kokat e thonjve do të mbeten të fshehura nën bazamentin ose derdhjen e tavanit.

Të gjitha bordet e mëvonshme janë të vendosura me një krehër në brazdë të një të mëparshmi, duke fshehur kokat e thonjve ose kthetrat e fiksimit.

Nëse bordi i fundit është më i gjerë se hapësira e mbetur në mur ose tavan, ajo duhet të pritet me një bashkim elektrik. Gjithashtu me ndihmën e një bashkim pjesësh, parashikimet bëhen në dërrasat që bien në hapje të derës dhe dritares.

Video: ndreqja e rreshtimit të markuesve

Mund të mësosh më shumë për teknologjinë e bashkëngjitjes së panelit të murit me shënuesit duke shikuar videon në vijim.

Kur vendoset muri i paneleve, mbetet për të mbyllur të gjitha qoshet dhe nyjet me qoshe të veçanta dekorative dhe të mbulojë muret me "njollë" dhe llak.

Pas hedhjes së vaganëve, ju duhet të mbyllni të gjitha qoshet dhe nyjet me qoshe të veçanta dekorative.

Rreshtimi i shtrimit mund të duket i komplikuar vetëm në shikim të parë. Gjëja kryesore është vendosja e arkës në mënyrë cilësore, pas së cilës puna do të shkojë "si matja". Fat i mirë me riparimin tuaj!

E lindur në vitin 1977 në qytetin e Donetskut, Ukrainë. Ai u diplomua nga Instituti Politeknik Donetsk (tani DonSTU) me një diplomë në Sistemet e Kontrollit të Automated. Ai punoi në Fabrikën Metalurgjike të Donetskut. Në vitin 1997 u transferua në Moskë, ku për 8 vjet punonte në disa skuadra ndërtimi. Vlerësoni këtë artikull: Ndani me shokët tuaj!