Поиск по каталогу.
Контакты
Адрес :
г. Одесса,. 6-й км Овидиопольской дороги. ТВЦ "6-й Элемент".
Tел./факс :
(048)772-57-86
E-mail :
[email protected]
Стол из бруса своими руками
Затем установите перекладины, обеспечивающие лучшую устойчивость (на схеме обозначены розовым). Если вы хотите, чтобы шурупы, соединяющие детали каркаса, были невидны, воспользуйтесь специальным приспособлением

Стол детский из дерева
Конструкция детского столика довольно проста и это отлично видно на фото. Она включает в себя столешницу и ножки, которые ее удерживают. Для ножек нужны деревянные бруски размером 40х40 мм (50х50). В

Сделать стол из дерева своими
В продаже есть огромный выбор столов из любых материалов: пластик, стекло МДФ. Но дерево продолжает оставаться фаворитом во все времена. Правда, стоить такой стол будет немало. И наверняка вы уже задумывались

Стол из поддонов своими руками
Дизайнеры постоянно доказывают, что красивые вещи не обязательно должны дорого стоить. Из обычных предметов при помощи всего нескольких самых простых деталей, мастера своего дела создают прекрасные и

Si të zgjidhni diphiftomat aktuale shkëputje 10mA ose 30mA? Lloji "A" ose "AC" dhe lëshoni karakteristikën "B" ose "C"?

 1. Si për të llogaritur dhe për të përcaktuar "për veten" e nevojshme difavtomat?
 2. Cili është vlerësimi i lirimit?
 3. A është karakteristika e udhëtimit "A" ose "AC"?
 4. Çfarë lloji të njësisë udhëtimi për të zgjedhur?
 5. Zgjidhni karakteristikën e ç'kyçjes së makinës: "B" ose "C"

Difavtomatët kryejnë një funksion të dyfishtë (mbrojnë kundër rrjedhjeve të energjisë elektrike dhe qarqeve të shkurtra) dhe plotësisht zëvendësojnë grupin e RCD dhe ndërprerësit. Kur zgjedhni diferencimin, është e nevojshme të merren parasysh karakteristikat e mëposhtme:

 • Vlerësimi i shkyçjes së qarkut (A);
 • Rrjedhja në të cilën është shkaktuar mekanizmi (mA);
 • Karakteristikat e udhëtimit ("A" ose "AC");
 • Lloji i mekanizmit (elektronik ose elektromekanik);
 • Karakteristika automatike e udhëtimit (B ose D).

Por si të zgjedhim vlera specifike? Duke marrë rastin, dhe jo për herë të parë duke iu drejtuar ekspertëve tanë në inxhinieri elektrike, vendosa t'i bëj këto pyetje atij. Gjegjësisht, inxhinier, dhe specialist me kohë të pjesshme për shitjen e mbrojtjes diferenciale, Sergey nga dyqani online i inxhinierisë elektrike "AksiomPlyus" . Dhe këtë herë, ai, ndonëse me ngurrim, realizoi një program tjetër arsimor.

Si për të llogaritur dhe për të përcaktuar "për veten" e nevojshme difavtomat?

Llogaritja është bërë me analogji me një shkelës konvencional. Rryma përcaktohet me ngarkesën maksimale të mundshme. Për këtë ekziston një formulë

I = p / u
ku P është fuqia e rrjetit (W),
dhe U është volta (V).

Fuqia njihet lehtësisht në udhëzimet për pajisjen, gjithashtu tregohet shpesh në rastin e saj.

Si shembull, merrni llogaritjen Difa për banesën mesatare banesore. Dhe kështu, në rastin tonë, elektronika e mëposhtme mund të jetë në apartament:

Aparati elektrik

Fuqia mesatare

televizor

100W

Frigorifer

150W

pjatalarëse

300W

Makinë larëse

380Vt

Ndriçimi (LED)

200W

Fuqia totale

3830Vt

Në shikim të parë, ngarkesa maksimale e rrjetit është 3830 W (3.83 kW), por supozoni që të gjithë konsumatorët në një apartament kurrë nuk do të punojnë në të njëjtën kohë. Për shembull, nuk ka gjasa që një pastrues me korrent, një hekur dhe një makinë larëse me pjatalarëse do të punojnë në të njëjtën kohë.

Prandaj, nga ky grup ne do të zgjedhim aparatet elektrike më të fuqishme: një hekur (800 W) dhe një makinë larëse (380 W). Ngarkesa përfundimtare doli:

100 W + 150 W + 380 W + 1500 W + 200 W + 800 W = 3130 W (3,13 kW).

Në një rrjet njëfazor (220 V), rryma do të jetë e barabartë me:

3130 W / 220 V = 14.2 A.

Ndryshimi më i afërt është 16A, dhe ne e marrim atë. Si rregull, për të hyrë në një dhomë apartamente ata vënë në 16A dhe 20A. Në prani të ngrohjes elektrike është më mirë të zgjidhni 25A ose 32A.

Dallimi për rozeta dhe ndriçimi në dhomat llogaritet në të njëjtën mënyrë. Për shembull, për të mbrojtur një prizë të vetme për një kazan (1500 W), keni nevojë për një difavtomat për:

1500 W / 220 V = 6.8 A (nominali më i afërt është 10 A).

Për të mbrojtur një rrjet trefazor, është më mirë të zgjidhni një grup RCD + automatik. Llogaritja e rrymës për 380V është bërë sipas formulës:

I = P / U√3.

Për shembull, për të mbrojtur një tenxhere elektrike me tre faza (3.5 kW), keni nevojë për difavtomat për:

3500 W / 380V × 1.7 = 5.4 A (nominali më i afërt është 6A).

Cili është vlerësimi i lirimit?

Bazuar në madhësinë e rrjedhjes, difavtomaty (si RCD), janë të ndarë në dy lloje:

 • mbron nga goditja elektrike dhe zjarri (10-30 mA);
 • i papërshkueshëm nga zjarri (mbi 30 mA).

Si rregull, bazat dhe ndriçimi mbrohen me 30 mA ndryshime (një person mesatar mund të përballojë një shkarkesë të tillë). 10 mA është një vlerë e sigurt dhe absolutisht e padëmshme për shëndetin dhe jetën e askujt, madje as një fëmije. 10 mA difavtomatami, si rregull, mbrojnë banjat dhe dhomat e fëmijëve.

Ato nuk janë të vendosura në grupet socket, pasi pajisjet elektrike me mikrocircuits mund të lejojnë rrjedhje të vogla diferenciale, duke dhënë një total prej më shumë se 10 mA, për të cilat diferenciali mund të reagojë. Për të mbrojtur vetëm ndriçimin ose një prizë është e mjaftueshme, dhe kjo, më e rëndësishmja, nuk përfshin kordon extension me një akumulim të madh të konsumatorëve.

Të paktën 30 mA kërkohet në hyrje. Ata vënë 100 mA në shtëpi të mëdha, por pas saj, me metodën e selektivitetit, difavtomats janë të vendosur në 30 mA dhe 10 mA, pasi jo të gjithë njerëzit mund të përballojë 100 mA.

A është karakteristika e udhëtimit "A" ose "AC"?

A është karakteristika e udhëtimit A ose AC

Lloji më i popullarizuar i "AC" - punon vetëm në rrymë alternative me një kurbë sinusoidale. Më shpesh kjo ndodh për shkak të dëmtimit të izolimit të pajisjeve shtëpiake (frigoriferë, makina larëse, kaldaja etj.) Kur faza e zhveshur prek tokën metalike.

Por ndonjëherë në pajisjet elektrike ka rrjedhje, për të cilat mbrojtja diferenciale nuk funksionon. Për shembull, ajo nuk i përgjigjet një rryme konstante ose pulsuese të gjeneruar në njësitë e furnizimit me energji të elektronikës. Sidoqoftë, "AC" është diferenca më e lehtë dhe më e zakonshme, dhe ky lloj mbrojtjeje është 30% më lirë se "A". Si rregull, në rastin janë shënuar me ikonën në formën e sinusoidës.

"A" është një lëshim më i ndjeshëm, duke parandaluar çdo rrjedhje, duke përfshirë rrymat pulsuese dhe të drejtpërdrejta, të prodhuara në elektronikë me mikrokreditë mbushur me gjysmëpërçues (resistors, thyristors, diodes, etj). Kjo është një mbrojtje më e ndjeshme. Shënimi në formën e sinusoidës në krye dhe dy kthesa në pjesën e poshtme.

Vendet evropiane po braktisin gradualisht "AC", duke lëvizur në "A", si më të besueshme dhe më të sigurta. Megjithatë, "AC" mund të përdoret lirisht për pajisje elektrike pa mbushje elektronike. Udhëzimet e disa pajisjeve elektrike tregojnë se ato mund të mbrohen vetëm nga një RCD (ose lloji A).

Çfarë lloji të njësisë udhëtimi për të zgjedhur?

Sipas dizajnit të brendshëm, diffs dhe RCDs janë të ndarë në dy lloje: elektronike dhe elektromekanike. Në kundërshtim me një keqkuptim të zakonshëm, lloji i lirimit nuk ndikon në parametrat operues dhe karakteristikat teknike. Cili është dallimi mes tyre?

Njësia elektromekanike e udhëtimit nxitet nga një transformator diferencial. Kur ndodh një rrjedhje në dredha-dimin e tij sekondar, lind një tension që vepron në një staf polarizues që udhëton në kontakte.

Elektronik shkaktohet vetëm kur ka tension në fazë. Në rast se ekziston një mikrocircuit me një amplifikator, me fuqi nga një rrjet i jashtëm. Në rast të një humbjeje të energjisë, mikrocircuit dërgon një sinjal për mekanizmin e mbylljes që udhëton në fazë. Kjo skemë është më e lirë.

Dallimi kryesor është se nëse rrjeti është i çaktivizuar, atëherë diferencimi elektronik nuk do të funksionojë. Por a është e mundur në këtë rast një rrjedhje? Thjesht teorikisht, po, për shkak të energjisë së ruajtur në kondensatorët e elektronikës të lidhur me rrjetin. Këto janë raste shumë të rralla, dhe më tepër, përjashtime nga rregullat.

Në forume, shpesh mund të gjesh ankesa për besueshmërinë e difavtomateve elektronike, që supozohet të mos punojnë gjithmonë. Në shumicën e rasteve, kjo është për shkak të lidhjes së gabuar. Sipas PUE, të dyja fazat dhe zero duhet të jenë të lidhura me mbrojtjen diferenciale. Nëse nuk lidhni zero, do të funksionojë si automat, por nuk ka asnjë garanci se do të funksionojë si RCD. Përfundim: nëse lidhet si duhet, gjithçka do të funksionojë, pavarësisht nga dizajni i lirimit.

Zgjidhni karakteristikën e ç'kyçjes së makinës: "B" ose "C"

Modelet Diff më të njohura kanë karakteristikat e mëposhtme të udhëtimit:
"B" është opsioni më i popullarizuar. Ajo karakterizohet nga një vonesë minimale e reagimit. I përshtatshëm për përdorim shtëpiak në shtëpitë me instalime elektrike të vjetra. Nuk rekomandohet për rrjetet që furnizojnë pajisje me rryma të larta fillestare (makina larëse, pompa, frigoriferë, miksera betoni etj.). Ngarkesa e tepërt afatshkurtër provokon të ashtuquajturën. pozitive false. Shkaktohet menjëherë në rryma të barabarta me 3-5 nominale;
"C" është një opsion universal, një zgjidhje e mirë për shtëpitë private. Ajo ka një vonesë më të madhe përpara se të shkaktojë dhe prandaj nuk i përgjigjet rrymave të larta të inrushit. Rekomandohet të zgjidhni për rrjete me një akumulim të madh të pajisjeve elektrike të fuqishme që veprojnë në motorët elektrikë. Shkaktohet menjëherë kur ngarkesa tejkalon 5-10 herë nominale.

Tipi "B" është më i mirë për t'u përdorur për linjat pa konsumues të fuqishëm dhe tipi "C" është më i përshtatshëm për linjat e daljes me ngarkesë prej 1 kW.

Për të ruajtur selektivitetin në hyrje, është e këshillueshme që të vendosni "C", dhe në linjat e folesë dhe ndriçimin - "B", kështu që gjatë qarqeve të shkurtër diferenca hyrëse nuk funksionon përpara atyre të grupit.

Si për të llogaritur dhe për të përcaktuar "për veten" e nevojshme difavtomat?
Cili është vlerësimi i lirimit?
A është karakteristika e udhëtimit "A" ose "AC"?
Çfarë lloji të njësisë udhëtimi për të zgjedhur?
Por si të zgjedhim vlera specifike?
Si për të llogaritur dhe për të përcaktuar "për veten" e nevojshme difavtomat?
Cili është vlerësimi i lirimit?
A është karakteristika e udhëtimit "A" ose "AC"?
Çfarë lloji të njësisë udhëtimi për të zgjedhur?
Cili është dallimi mes tyre?