Поиск по каталогу.
Контакты
Адрес :
г. Одесса,. 6-й км Овидиопольской дороги. ТВЦ "6-й Элемент".
Tел./факс :
(048)772-57-86
E-mail :
[email protected]
Стол из бруса своими руками
Затем установите перекладины, обеспечивающие лучшую устойчивость (на схеме обозначены розовым). Если вы хотите, чтобы шурупы, соединяющие детали каркаса, были невидны, воспользуйтесь специальным приспособлением

Стол детский из дерева
Конструкция детского столика довольно проста и это отлично видно на фото. Она включает в себя столешницу и ножки, которые ее удерживают. Для ножек нужны деревянные бруски размером 40х40 мм (50х50). В

Сделать стол из дерева своими
В продаже есть огромный выбор столов из любых материалов: пластик, стекло МДФ. Но дерево продолжает оставаться фаворитом во все времена. Правда, стоить такой стол будет немало. И наверняка вы уже задумывались

Стол из поддонов своими руками
Дизайнеры постоянно доказывают, что красивые вещи не обязательно должны дорого стоить. Из обычных предметов при помощи всего нескольких самых простых деталей, мастера своего дела создают прекрасные и

Themeli i blloqeve.

Themeli i blloqeve FBS është një nga llojet më të qëndrueshme dhe më të besueshme të strukturave mbështetëse. Procesi i krijimit të këtij fondacioni mund të konsiderohet në një shembull specifik.

Një shembull. Komplot e tokës, e cila ndodhet në tokë argjilore, nuk është përpunuar për një kohë të gjatë. Në këtë rast, përparësia është një thellësi mjaft e madhe e lagështisë (rreth 30 metra). Një sasi e konsiderueshme e përforcimit, pesëdhjetë blloqe betoni, si dhe materiale të tjera ndërtimi të nevojshme u blenë. Elementet e strukturës mbështetëse, për të shpëtuar, u blenë të përdorura, por në gjendje të mirë.

për llogaritjen e themeleve ju mund ta përdorni kalkulator i themelimit .


Faza 1 Pastrimi i zonës. Nëse nuk ka shumë kohë për ndërtim, atëherë është më mirë që menjëherë të besosh ndërtimin e fondacionit nga blloqet e FBS tek specialistët. Ju mund të punësoni njerëz për të kryer të gjitha llojet e punës ose mund të ngarkoni me kryerjen e disa të vogla, për shembull, për të pastruar strukturat e vjetra nga strukturat mbështetëse ose për të pastruar mbeturinat. Një ekskavator u punësua për të gërmuar një gropë themeli. Ndryshimi i punës së pajisjeve speciale kushton 330-350 dollarë amerikanë. Thellësia e gropës nën shirit është rreth 30 cm Për të krijuar një "jastëk", rëra derdhet në një hendek me një shtresë prej 10 cm. Llogaritësi online për llogaritjen e peshës së përforcimit për themelet e shiritave.

U desh pak më shumë se një javë për të pastruar tokën, për të përpunuar blloqet e betonit dhe për të krijuar hendekun. Specialistët me kualifikime të larta kërkojnë mesatarisht $ 35 për ditë pune. Gjithsej, punësimi i punëtorëve dhe pajisjeve speciale kushton rreth 700 dollarë.

Faza 2 Ndërtimi i kasolleve. Nëse keni aftësi të caktuara, mund ta bëni vetë formën. Sipas projektit të ndërtimit, parametrat e tij janë 6x9 m. Përforcimi i bazës nga blloqet përdoren shufrat e vjetra (duke kursyer blerjen e atyre të reja). Dy produkte janë instaluar në secilën anë. Rërë, zhavorr dhe dhjetë çanta prej çimentoje u blenë shtesë për të krijuar themelet. Kostoja e rërës dhe zhavorrit ishte 70 dollarë amerikanë. Çimentoja kushtonte $ 110, por shërbimet e transportit detar kushtonin $ 200.
Në mënyrë për të gatuaj zgjidhjen u blera përzierës betoni, i cili është projektuar për 160 litra. Çmimi i saj ishte 340 dollarë amerikanë. Në kasetë për themelin për besueshmëri më të madhe u hodh gidrostekloizol.
Pas përgatitjes së betonit, përzierja derdhet në shirit dhe lihet të thahet tërësisht. Falë kësaj faze, themelet e blloqeve FBS quhen në këtë mënyrë.

Falë kësaj faze, themelet e blloqeve FBS quhen në këtë mënyrë

Të gjitha punët kryhen në përputhje me planin e detajuar të zhvilluar. Mbivendosja e nyjeve ka të bëjë me faza shumë të rëndësishme. Shtrirja kryhet duke përdorur nyje të përgatitura paraprakisht.
për ndërtimi i fondacionit dhe instalimi i saktë i blloqeve FBS, ju duhet të merrni me qira një vinç. Një ndryshim pune kushton rreth 230-240 dollarë. Përveç këtyre, shoferi i vinçit mund të ndihmojë me disa punë të tjera. Punëtorët e tjerë vëzhgojnë nga afër se sa mirë bëhet tulla dhe kryhen veprime me llaç. Pjesa e fundit e kësaj faze të punimeve ndërtimore është të vulosni nyjet dhe vrimat e mbetura.
Faza 3 Hidro dhe izolim termik. Në themelet e blloqeve që shërbejnë për aq kohë sa të jetë e mundur, ju duhet të shqetësoheni për hidroizolim të kualitetit të lartë. Në këtë shembull, për të krijuar një shtresë hidroprotektive, u përdorën shtatë rrotulla hidridi qelqi. Dyzet litra rrëshirë dhe mastikë të veçantë u përdorën gjithashtu. Për punë në hidroizolim është përdorur ndezës me gaz me një çorape.
Të gjitha strukturat e mureve u trajtuan me kujdes dhe me kujdes me mastikë. Një material hidroizolues ishte ngjitur mbi të. Në zonat midis shiritit dhe blloqeve të çimentos, një film mbrojtjeje hidroproteze është futur.
Për zbatimin e këtyre punimeve u deshën rreth dy ditë. Pas krijimit të një shtrese hidrokroteknike, nyjet u testuan dhe defektet u eliminuan. Për të ruajtur ngrohjen, një shtresë e shkumës është hedhur mbi hidroizolim.
Pastaj një tub kullimi është instaluar nën një pjerrësi të caktuar. Në të njëjtën kohë, ajo përfundon në gjeotekstilet. Kjo është e nevojshme për ta mbrojtur atë nga efektet e faktorëve të ndryshëm negativë.
Shtresa e lartë do të jetë një shtresë zhavorri me disa rërë shtuar.

Shtresa e lartë do të jetë një shtresë zhavorri me disa rërë shtuar

4 faza. Instalimi i pllakave dysheme. Para instalimit të pllakave, specialistët e nivelojnë pjesën e sipërme të strukturës mbështetëse. Në rastin tonë, kjo është bërë duke përdorur formwork. Bordet ishin të lidhura me shufra të veçanta të filetuara. Brenda kornizës është vendosur përforcim, i cili pastaj derdhet me çimento. Organizata nga e cila janë blerë pllakat në mënyrë të pavarur i ka dorëzuar ato në vendin e ndërtimit. Në këtë fazë, shërbimet e vinçit janë gjithashtu të nevojshme për instalimin e pllakave të dyshemesë.

Përfundim. Rreth 5,000 dollarë u shpenzuan në ndërtimin që rezultoi (duke përfshirë të gjitha materialet e nevojshme, me qira të pajisjeve speciale dhe shërbime të specializuara). Ndoshta duket se kjo është një shumë e madhe, por me vendosjen e duhur të themelet e blloqeve, mund të jeni të sigurt se ndërtesa do të jetë e qëndrueshme dhe e fortë.