Поиск по каталогу.
Контакты
Адрес :
г. Одесса,. 6-й км Овидиопольской дороги. ТВЦ "6-й Элемент".
Tел./факс :
(048)772-57-86
E-mail :
[email protected]
Стол из бруса своими руками
Затем установите перекладины, обеспечивающие лучшую устойчивость (на схеме обозначены розовым). Если вы хотите, чтобы шурупы, соединяющие детали каркаса, были невидны, воспользуйтесь специальным приспособлением

Стол детский из дерева
Конструкция детского столика довольно проста и это отлично видно на фото. Она включает в себя столешницу и ножки, которые ее удерживают. Для ножек нужны деревянные бруски размером 40х40 мм (50х50). В

Сделать стол из дерева своими
В продаже есть огромный выбор столов из любых материалов: пластик, стекло МДФ. Но дерево продолжает оставаться фаворитом во все времена. Правда, стоить такой стол будет немало. И наверняка вы уже задумывались

Стол из поддонов своими руками
Дизайнеры постоянно доказывают, что красивые вещи не обязательно должны дорого стоить. Из обычных предметов при помощи всего нескольких самых простых деталей, мастера своего дела создают прекрасные и

Valvula elektromagnetike e benzinës - pajisja dhe qëllimi. Si të lidhni valvulën solenoid.

 1. Karakteristikat kryesore
 2. Ne lidhim valvulën
 3. Përfitimet e autowatering
 4. Qëllimi i valvulës solenoid
 5. Pajisja e valvulës solenoid
 6. Valvul solenoid për ujitje: model pune
 7. Valvula solenoid për ujitje bëjeni vetë
 8. Gabimet dhe riparimet
 9. përfundim

Valvula elektromagnetike është një element mbyllës i veprimit elektromekanik që kryen funksionin e kontrollit automatik në distancë të drejtimeve të lëvizjes së mediumit të lëngshëm dhe të gaztë të punës brenda tubacionit. Me ndihmën e një spirale elektromagnetike, vëllimet e kërkuara të rrjedhës maten në një moment të caktuar kohor.

Përdoret gjerësisht në nivelin shtëpiak dhe në strukturat e mëdha industriale në një gamë të gjerë të temperaturave të funksionimit. Në tubacionet e sektorit të strehimit dhe shërbimeve, valvula kontrollon mjedisin brenda sistemeve hidraulike ose kanalizime, ngrohje qendrore. Përdoret në linjat e procesit të rafinerive kimike dhe të naftës, linjat hidraulike të filtrimit. Le të aplikojmë në bujqësi: modelet e ujitjes, sistemet e shpërndarjes dhe përzierjes.

Për prodhimin e valvulave elektromagnetike materiale të përdorura që plotësojnë kërkesat e GOST dhe standardeve ndërkombëtare. Një valvul solenoid përbëhet nga disa elemente themelore:

Parimi i funksionimit të valvulës elektromagnetike bazohet në funksionimin e elementit të kontrollit - spiralën elektromagnetike. Në mungesë të rrymës direkte ose alternative, nën presionin mekanik të pranverës, membrana (pistoni) i valvulës është e vendosur në sediljen e pajisjes. Kur në terminalet solenoid aplikohet një tension elektrik me fuqi të ndryshme, bërthama tërhiqet në pjesën e brendshme të spirales, duke siguruar hapjen ose mbylljen e vrimës së kanalit. De-energjizimi i solenoidit çon në mbylljen e valvulave. Karakteristikat e projektimit të një pajisje të valvulës solenoid mund të ndryshojnë, në varësi të llojit të saj.

Valvulat solenoidale ndahen në disa kategori.

duhet të bëhet nga një person i kualifikuar i autorizuar për të punuar me rrjetet elektrike.
Prodhimi i valvulave solenoidale kryhet në impiante të specializuara për pajisje tubi që ndodhen pothuajse në çdo vend të Evropës. Një nga prodhuesit kryesorë në botë të valvulave solenoidale është SISTEMET SMART HYDRODYNAMIC. Kostoja e një valvulë elektromagnetike varet nga funksionet e saj, lloji konstruktiv, diametri i fillit dhe prodhuesi i valvulave elektromagnetike (solenoid). Për të përcaktuar llojin e pajisjes së dëshiruar, mund të konsultoheni me ekspertë ose të shikoni një video të valvulës solenoid.

Valvulat elektromagnetike kanë gjetur aplikim në industri të ndryshme, ku ato përdoren për të rregulluar rrjedhën e llojeve të caktuara të substancave. Dizajni i mekanizmave të tillë ka një strukturë të ndryshme, e cila varet nga lloji specifik i produktit.

Blerja e valvulave elektromagnetike Danfoss, patjetër që duhet të konsultoheni me një specialist i cili do të sqarojë të gjithë parametrat dhe qëllimin e tij themelor. Ky lloj pajisje ka provuar veten shumë mirë, gjë që lejon që ajo të përdoret në kushte të ndryshme të punës.

Karakteristikat kryesore

Valvulat elektromagnetike në parimin e funksionimit i ngjajnë mekanizmave konvencionalë të mbylljes, por rrjedha nuk bllokohet me dorë, por me ndihmën e një solenoidi. Kjo ju lejon të rregulloni automatikisht këtë proces pa ndërhyrjen njerëzore.

Elementet kryesore strukturore të një produkti të tillë janë:

 • strehim;
 • electromagnet;
 • një pajisje e veçantë me të cilën rregullohet rrjedha (pistoni ose disku).

Ky produkt mund të funksionojë në mjedise të ndryshme që lejojnë ta aplikoni atë jo vetëm me substanca të lëngshme, por edhe me gazra. Ekzistojnë disa lloje të pajisjeve të tilla që ndryshojnë në parametrat teknikë, siç është aftësia për të rregulluar rrjedhën dhe xhiros.


Ne lidhim valvulën

Para lidhjes valvula solenoid duhet të kuptojë parimin e punës së tij. Pas kësaj, ju mund të vazhdoni ta montoni atë në sistemin e transportit.

Në varësi të modelit të valvulave, ekziston një hyrje dhe një prizë, me të cilën tubi duhet të lidhet. Për këtë duhet të përdoren adaptorë specialë, pasi metoda e fiksimit mund të bëhet në variacione të ndryshme.

Kjo procedurë është pak a shumë si lidhëse valvula e kontrollit . Një tipar dallues i mekanizmave të tillë është lidhja e tyre shtesë me rrjetin elektrik.

Kjo ndodh me ndihmën e një prizë speciale, e cila vepron si bazë e lidhjes. Meqenëse ka disa modifikime të valvulave të tilla, së pari duhet të njiheni me rekomandimet e prodhuesit, dhe vetëm atëherë të kryeni instalimin.

E gjithë puna duhet të kryhet në përputhje me të gjitha rregulloret e sigurisë. Nëse valvulat solenoide përdoren në qarqe shumë komplekse, atëherë duhet të thirret një specialist për t'i instaluar ato, i cili do të sigurojë lidhjen në nivelin më të lartë.

Pas lidhjes së funksionimit të valvulës solenoid nuk është e tepërt për të kontrolluar:


Gjëja kryesore në kopshtari është të siguroni lotim të rregullt të sitit. Pa të, asnjë kopsht nuk do të mbijetojë as një sezon. Lotim manual kërkon shumë kohë dhe punë. Për një kopsht të mirë keni nevojë për një sistem modern të furnizimit me ujë, ku një element i rëndësishëm është një valvul elektromagnetike për ujitje.

Përfitimet e autowatering

Elementet kryesore të sistemit të ujitjes janë si më poshtë:

 • dozimi i konsumit të ujit;
 • uniformiteti i aplikimit;
 • rentabiliteti (lotimi gjatë natës zvogëlon avullimin e lagështirës);
 • sistemi është nëntokësor;
 • puna dhe koha e kopshtarit është e kursyer.

Qëllimi i valvulës solenoid

Valvula elektromagnetike për lotim është gjithmonë e nevojshme, edhe nëse nuk ka sistem ujitje. Përdoret me një kohëmatësi që e ndizet në kohën e duhur. Sidomos është e nevojshme për të mbushur rezervuarin e ruajtjes. Kur është planifikuar furnizimi me ujë, kohëmatësi hap valvulën dhe rezervuari mbushet. Këshillohet në të njëjtën kohë të ujitet zona. E gjithë kjo bëhet në mungesë të pronarit. Ai mund të ujisë vetëm vendet e vështira për t'u arritur.

Qëllimi kryesor i valvulës është furnizimi me ujë i sistemit të ujitjes në një kohë të caktuar. Për këtë, një pajisje për 1 inç është e përshtatshme, duke lejuar 50-100 l / min të kalojë në presione deri në 10 atmosferë. Mund të përdoret gjithashtu në vendet e shkurtra të ujitjes, pasi rregullatori i integruar ju lejon të rregulloni rrjedhën e kërkuar lokale. Shtë i përshtatshëm për ujitje me llak dhe pikon kur presioni në sistem është i dobët.

Një ose më shumë valvola janë instaluar në jastëkun kullues të zhavorrit dhe kutinë e mbyllur. Kjo mund të bëhet në çdo vend të përshtatshëm.
Një ose më shumë valvola janë instaluar në jastëkun kullues të zhavorrit dhe kutinë e mbyllur

Pajisja e valvulës solenoid

Valvula është shumë e thjeshtë. Ai përmban detajet e mëposhtme.

Ai përmban detajet e mëposhtme

Vija e jashtme e hundëzave të hyrjes dhe daljes është 1/4 "ose më shumë, në varësi të shkallës së rrjedhës. Sasia më e vogël e ujit kalon nëpër valvulën solenoid për ujitje të pikave. Pajisjet me madhësi të vogël ndërtohen në tubacion me ujë dhe funksionojnë nga një kohëmatës që përcakton mënyra të ndryshme ujitje.

Kohët e fundit, ka modele të kombinuara me ndërprerësin. Mund të blihet përmes dyqanit në internet të kompanisë "Ulmart": valvula solenoid për ujitje C 1060 plus GARDENA, e cila është bërë e njohur. Ai automatikisht kalon ujin në ujitje të kopshtit.
Kohët e fundit, ka modele të kombinuara me ndërprerësin

Valvul solenoid për ujitje: model pune

Lidhja e valvulës solenoid me sistemin e lotimit të kopshtit

Për një kopsht të vogël i përshtatet më mirë valvulës solenoid për ujitje -12 volt (NT8048). Shtë e sigurt sepse kur uji futet në kontakte dhe kur i prekni me duar të lagura, nuk do të ndodhë goditje elektrike. Mundësia e lidhjes së tij me baterinë në 15 ACh ju lejon të punoni pa rimbushur për një javë. Do të jetë gjithashtu e lehtë për të bërë energji nga paneli përmes përshtatësit të energjisë.

Furnizimi me ujë sigurohet nga një rezervuar depozitimi i instaluar në një lartësi prej të paktën 2 m. Uji në të mblidhet nga një sistem i centralizuar. Mbushja kontrollohet nga një sensor notues i lidhur me një valvul të tapës. Mungesa e një pompë largon shumë probleme. Lotimi i kopshtit sipas gravitetit ndodh brenda disa orësh dhe në të njëjtën kohë nuk ka nevojë të kontrollohet. I gjithë menaxhimi i ujitjes do të marrë përsipër një timer elektronik të lidhur me prizë.

Valvula është instaluar në vijën e shkarkimit të sistemit të ujitjes. Spiralja e elektromagnetit është e lidhur me daljen e adaptorit përmes një kabllo duke përdorur terminalet. Ato mund të mbyllen në majë me një sealant për të mbrojtur kundër ujit.
Valvula është instaluar në vijën e shkarkimit të sistemit të ujitjes

E gjithë pajisja vendoset me lehtësi në dhomën e pasme, ku mund të mbani prizën. Një kohëmatës, përshtatës dhe spiralja elektromagnetike janë të lidhura në seri me të. Mbetet për të rregulluar mënyrën e lotimit. Koha zgjidhet në mëngjes dhe në mbrëmje, në mënyrë që të ketë një minimum avullimi, dhe bimët nuk digjen në diell. Vendosni kohëzgjatjen e lotimit, i cili është zgjedhur më pas në mënyrë eksperimentale.

lloje të ndryshme lotimi i bimëve duhet të jetë i ndryshëm. Sistemi mund të përmirësohet gradualisht duke shtuar valvola të reja. Me secilën prej tyre, mund të lidhni timerin tuaj ose të instaloni një mikrokontrollues të zakonshëm, duke vendosur programin e ujitjes.

Pipesshtë e mundur të instaloni valvola nga makineritë e vjetra të larjes në tubat e shkarkimit, gjë që do të bëjë të mundur që të kurseni shumë në koston e sistemit të ujitjes.

Valvula solenoid për ujitje bëjeni vetë

Valvulat elektrike janë të shtrenjta, por zgjidhje më të lira mund të gjenden. Më e arritshme këtu është një valvul nga një makinë larëse e dështuar. Pajisja e tij është si më poshtë:

 • kuti plastike;
 • membrana gome;
 • elektromagnet me bërthamë;
 • sustë;
 • sitë;
 • copë litari.

Mekanizmi ka një ndjeshmëri të lartë ndaj papastërtisë dhe lehtësisht mund të dështojë. Isshtë e mbrojtur, por për sistemin e kopshtit këshillohet të vendosni një tjetër në hyrjen e valvulave, pasi që juaji shpejt do të bllokohet.

Valvula solenoidale është normalisht e mbyllur, d.m.th në gjendjen e mbyllur ajo mbyll ujin. Kur ndizet, bërthama tërhiqet, duke ngritur membranën e gomës dhe duke lënë ujë.

Një valvul kullimi përdoret në mënyrë të ngjashme për të hequr lëngun e ndotur të rondele. Parimi i funksionimit është i njëjtë dhe mund të përdoret me sukses për lotim.
Një valvul kullimi përdoret në mënyrë të ngjashme për të hequr lëngun e ndotur të rondele

Valvulat solenoide të makinerive larëse kanë karakteristikat e mëposhtme:

 • tensioni i furnizimit - 220 V;
 • fuqia - 8 W;
 • presioni i ujit - deri në 10 atm;
 • diametri i një gete të zverdhur - 3/4 ";
 • konsumi i lëngshëm - 10 l / min.

Gabimet dhe riparimet

Pa tension në spirale

1. Kabllo e furnizimit të gabuar.

2. Mosfunksionimi i mbështjelljes.

1. Riparoni pushimin.

2. Kontrolloni integritetin e testuesit të telit. Një mbështjellje e djegur zakonisht nuk riparohet.

Valvula nuk funksionon kur fuqia aplikohet.

1. Pranvera e thyer.

2. Akumulimi i papastërtisë në lidhjen celular.

1. Zëvendësoni solenoidin.

2. Dismontoni dhe shpëlani strukturën.

Rënie e madhe e presionit

1. Bllokim i rregullueshëm i vrimës.

2. Parametrat e spirales nuk korrespondojnë me madhësinë e tensionit të furnizuar.

1. pastër.

2. Zëvendësoni spiralen.

Valvula nuk mbyllet

1. Në tensionin e mbetur të spirales.

2. Vrimë ndotjeje.

3. Selia e valvulave të kontaminuara.

4. Thyerja e pranverës.

1. Kontrolloni kontaktet e stafetë dhe lidhjet elektrike.

2. Pastër.

3. Qartë.

4. Zëvendësoni.

përfundim

Në mirëmbajtjen e kopshtit dhe kopshtit kërkon shumë kohë dhe përpjekje. Shpëtimtari i vërtetë për pronarin është valvula solenoid për ujitje, e cila shërben për mbushjen e rezervuarit në mungesë të tij, pompimin e ujit nga pusi dhe veçanërisht në sistemin e ujitjes.