Поиск по каталогу.
Контакты
Адрес :
г. Одесса,. 6-й км Овидиопольской дороги. ТВЦ "6-й Элемент".
Tел./факс :
(048)772-57-86
E-mail :
[email protected]




Стол детский из дерева
Конструкция детского столика довольно проста и это отлично видно на фото. Она включает в себя столешницу и ножки, которые ее удерживают. Для ножек нужны деревянные бруски размером 40х40 мм (50х50). В

Стол из бруса своими руками
Затем установите перекладины, обеспечивающие лучшую устойчивость (на схеме обозначены розовым). Если вы хотите, чтобы шурупы, соединяющие детали каркаса, были невидны, воспользуйтесь специальным приспособлением

Стол из поддонов своими руками
Дизайнеры постоянно доказывают, что красивые вещи не обязательно должны дорого стоить. Из обычных предметов при помощи всего нескольких самых простых деталей, мастера своего дела создают прекрасные и

Сделать стол из дерева своими
В продаже есть огромный выбор столов из любых материалов: пластик, стекло МДФ. Но дерево продолжает оставаться фаворитом во все времена. Правда, стоить такой стол будет немало. И наверняка вы уже задумывались

Аренда залов в Черкассах
Город Черкассы, расположенный на берегу Днепра, один из красивейших городов Украины. Привлекает своими красотами и историческими ценностями, не только отдыхающих и туристов со всего мира, но и участников

Утеплення фасаду в Києві і по Україні
Робота з утеплення стін специфічна та впливає на термін служби, а також ефект, який створює теплоізоляцій  матеріал. Як результат, це впливає на суму грошових витрат на опалення, заради скорочення

Аренда коммерческой недвижимости
Если вы решили открыть офф-лайн магазин одежды, не стоит арендовать магазин где-то в удаленной части города, подальше от транспортных потоков, там, где аренда поменьше. Такие помещения зачастую самые

Гостиничные чеки с qr кодом
QR-код (англ.  Quick Response Code — код быстрого реагирования; сокр. QR code) — товарный знак для типа матричных  штрихкодов (или двумерных штрихкодов), изначально разработанных для автомобильной 

Труба медная
Медь – это элемент, с которым люди познакомились раньше, чем с другими – если не считать золота. Историки говорят, что это был один из первых металлов, который человек научился восстанавливать из кислородных

Торговый дом техника для склада
Для организации определенных производственных процессов, следует позаботиться о современном оборудовании. Ведь далеко не все предприятия имеют оснащение необходимое для выполнения работ, не характерных

Породи свиней: бабірусса, лісова, бородавочник, кабан, бородата, яванская

  1. Бабирусса (лат.Babyrousa babynissa)
  2. Свиня лісова велика (лат.Hylochoerus meinertzhageni)
  3. Африканський бородавочник (лат. Phacochoerus africanus)
  4. Кабан (лат. Sus scrofa), або вепр, або діікая свиня
  5. Бородата свиня (лат. Sus barbatus)
  6. Карликова свиня (лат. Sus salvanius, Porcula salvania Hodgson, 1847)
  7. Яванська свиня (лат. Sus verrucosus)
  8. Кістеухая свиня (лат. Potamochoerus porcus)

Бабирусса (лат

Бабирусса (лат.Babyrousa babynissa)

Зовнішній вигляд. Зовнішність Бабірусса нетиповий для сімейства - у неї маленька щодо тіла голова, дуже короткі вуха, характерний вигин спини, досить довгі ноги і дуже рідкісний, практично відсутній шерстяний покрив.

У самців гіпертрофовані і нижні, і верхні ікла. Причому верхні проростають крізь шкіру верхньої щелепи, загинаються вгору і назад так, що можуть врости кінчиками в шкіру чола у старих тварин. У самок розвинені тільки нижні ікла. Довжина тіла Бабірусса досягає 100 см, висота в холці - 80 см.

Спосіб життя. Ці свині добре плавають, легко переносять спеку і підвищену вологість, імунних до багатьох небезпечним для домашніх свиней захворювань.
Бабирусса харчується різноманітною рослинною їжею, продукти рослинного практично не вживає. Травна система подібна системі жуйних - складний шлунок з симбионтами, здатними переробляти клітковину. Чи не риються в землі для добування їжі, вживають тільки підніжний корм.

Живуть Бабірусса зазвичай поодинці, рідко - сім'ями. Вагітність самки триває близько п'яти місяців. Так як у Бабірусса всього дві молочні залози, самки народжують не більше двох дитинчат, турбота про потомство виражена добре.

Бабирусса мешкає на острові Сулавесі. На неї полюють через смачного нежирного м'яса, шкіри і іклів. Поросят Бабірусса легко приручити, їх тримають, як домашніх тварин, але не розводять через низький приплоду.
В даний час занесений до Міжнародної Червоної книги як вразливий вид (категорія VU).

Свиня лісова велика (лат.Hylochoerus meinertzhageni)

Hylochoerus meinertzhageni)

Зовнішній вигляд. Найбільша з усіх відомих диких свиней: довжина її тіла 155-180 см, висота до 110 см, хвіст близько 30 см і маса до 250 кг. Голова широка з дуже великим п'ятачком (до 16 см в діаметрі). На морді величезні бородавки; у самців вони так розростаються, що займають весь простір від перенісся до середини вуха і виглядають як наплив (кап) на дереві.

Шиферно-сіра шкіра великих лісових свиней покрита більш-менш густими, довгими чорними волоссям, що утворюють гриву на лобі і шиї. Довгий хвіст з кінцевими пензликом, як у бородавочника, під час швидкого бігу стирчить вертикально. Описано 3 підвиди, що відрізняються головним чином розмірами.

Спосіб життя. Населяє незаймані тропічні ліси екваторіальної Африки. Віддає перевагу непрохідні високостовбурні ліси, що чергуються з густими чагарниками, в яких прокладає тунелі. Незважаючи на великі розміри, мешкаючи в таких важкодоступних місцях, ця свиня довго залишалася невідомою для науки і вперше була описана тільки в 1904 р

До сих пір образ життя лісової свині і навіть її ареал погано відомі. Живуть сім'ями: самець, самка і 3 4 молодих. Мабуть, моногами, і самці захищають поросят і самку. Описаний випадок, коли дорослі тварини намагалися витягнути молоду свиню, що потрапила в яму. Сім'я займає велику ділянку, де в густих чагарниках щодня влаштовує нові лежання, а годуватися виходить днем ​​в високостовбурний ліс. Кормом для свиней служать трава, листя і пагони дерев, фрукти. Поросята народяться протягом цілого року.

Африканський бородавочник (лат. Phacochoerus africanus)

Зовнішній вигляд. На перший погляд, бородавочник нагадує кабана з дещо плескатої, дуже великою головою. Перш за все впадають в очі шість бородавок, розташованих симетрично по периметру морди, а також вигнуті, що досягають довжини до 60 см, ікла.

Бородавки, що ростуть з прогресуючим віком бородавочника, є виключно шкірним освітою, закладеним в ембріоні на генетичному рівні і не мають ні кісткової, ні м'язової основи.

Шкура зазвичай сірого кольору і з-за теплого клімату Африки тонша, ніж у європейських родичів. На потилиці і на спині у бородавочника є грива. Хвіст на кінчику увінчаний своєрідним потовщенням і при небезпеці або втечу бородавочник має звичай піднімати його вгору, що присвоїло йому жартівливу кличку «Радіо Африка». Дорослі самки бородавочника досягають ваги до 70 кг, самці до 100 кг, висота плеча досягає 65 см.

Спосіб життя. Бородавочники є соціальними тваринами, що живуть в групах. Активне життя ведуть перш за все в денний час. Під час полуденної спеки люблять відпочивати в чагарниках або під деревами. Вночі ховаються в скельних ущелинах, території колишньої термітів або ж в норах трубкозубов (Orycteropus), які вночі йдуть на пошуки їжі. Іноді не гребують печерами дикобразів або риють власні. Таким чином бородавочники вдається уникнути свого головного ворога, лева.

Під час риття землі бородавочники згинають передні лапи в суглобах і опускаються на «лікті», на яких з великою легкістю повзуть вперед. Цю ж позу вони приймають під час пиття води з струмків. Як правило, вагітність триває 5 або 6 місяців. Зазвичай народжується від 2-х до 4-х поросят, іноді їх може бути до восьми. Поросята відлучаються від молока матері у віці 3-4 місяці, статева зрілість настає у віці 1,5-2 года.Дікіе бородавочники можуть жити до 15 років. У неволі деякі особини доживають до 18 років.

Кабан (лат. Sus scrofa), або вепр, або діікая свиня

Sus scrofa), або вепр, або діікая свиня

ссавець з ряду парнокопитних, підряду свінообразних (нежуйних), сімейства свиней. Є предком домашньої свині.

Зовнішній вигляд. Кабан - всеїдна парнокопитна нежуйних ссавець з роду свиня (Sus). Відрізняється від домашньої свині, яка безсумнівно походить від кабана (і інших близьких видів), більш коротким і стиснутим тілом, більш товстими і високими ногами; крім того, голова у кабана довше і тонше, вуха довші, гостріше і притому стоячі, гострі, ікла сильніше розвинені і гостріше (у самця вони набагато сильніше розвинені, ніж у самки).

Щетина, крім нижньої частини шиї і задній частині живота, утворює на спині рід гриви. Щетина чорно-бурого кольору з домішкою жовтуватого, підшерсток буро-сірий, завдяки цьому загальна забарвлення сіро-чорно-бура, морда, хвіст, нижня частина ніг і копита - чорні. Строкаті і рябі екземпляри рідкісні і їх вважають нащадками диких домашніх свиней. Довжина тіла до 1,8 м, хвіст 25 см, висота плечей 95 см; вага дорослого кабана може досягати 150-200 кг.

Спосіб життя. Дикі кабани водяться в широколистяних та змішаних лісах материкової Середньої Європи (від Атлантики до Уралу), Середземномор'ї (включаючи окремі райони Північної Африки, в тому числі Атлас і Киренаику), степових районах Євразії, Середньої Азії, на північному сході Передньої Азії; на півночі він доходить до 50 ° с. ш., на сході до Амура і Гімалаїв; за цими межами (в Південній Азії, Південній та Центральній Африці) його замінюють споріднені види. У давнину ареал проживання кабана був значно ширше сучасного.

У Середній Європі і на Близькому Сході він перш водився практично повсюдно, тепер у багатьох місцях винищений, як і у всій Англії. Вважається, що родоначальниками сучасних домашніх свиней є кабани Месопотамії і Європи. У Росії кабан водиться на значних територіях Європейської частини Росії (крім північно-східних тундрових і тайгових районів), на Кавказі, в Південній Сибіру; на Тянь-Шані він сходить до 3300 м.

Кабан тримається в багатих водою, болотистих місцевостях, як лісистих, так і зарослих очеретом чагарником і т. П. Старі самці живуть в основному поодинці і приєднуються до черід лише під час спарювання. Самки утворюють звичайно невеликі стада з 10-30 самок і дитинчат і молодих, слабких самців. Тічка буває від листопада до січня; між самцями відбуваються в цей час запеклі бійки.

Вагітність триває близько 18 тижнів, число дитинчат (народжуваних нормально один раз на рік) 4-6; в перший час вони пофарбовані білими, чорно-бурими і жовтими смугами, що допомагають маскуватися в лісовій підстилці. Самка дбайливо охороняє дитинчат і шалено захищає їх від ворогів. Статевої зрілості кабани досягають приблизно 1,5 років від роду, дорослими стають 5-6 років.

Рухи кабана незграбні, але швидкі, плаває він чудово і може пропливати значні відстані. Зір слабо, але нюх і слух дуже хороші. Кабани обережні, але не боягузливі; роздратовані, поранені або захищаючи дитинчат, вони дуже хоробрі і небезпечні за своєю силою і страшним іклами. Крім людини, кабанам, головним чином молодим, небезпечні лише вовки і рисі, а в Південній Азії тигри, які, втім, рідко нападають на старих великих самців. Днем кабани лежать у викопаній ямі; іноді влаштовується загальне лігво. До вечора виходять, щоб купатися і відшукувати їжу, що складається переважно з рослинності (коренів, плодів, жолудів і т. П.), Але включає також різних дрібних тварин і падаль. Також вони можуть відвідувати поля картоплі, ріпи, зернових, приносячи шкоди сільському господарству, особливо тим, що розривають і топчуть посіви. Вони часто псують і молоді дерева. Дуже рідко кабани нападають і на досить великих тварин, хворих або поранених, наприклад, ланей, козуль, навіть оленів, вбивають і поїдають їх. М'ясо кабана смачно (за що він і був приручених), корисні також шкіра і щетина.

Полювання на кабанів пов'язана зі значною небезпекою, так як вони нерідко кидаються на мисливців, причому самці (сікачі) наносять рани своїми потужними іклами; самки ж, у яких ікла менш розвинені, ніж у самців, збивають необережних мисливців з ніг і топчуть їх передніми ногами. Тому при полюванні на кабана облавою іноді влаштовують для мисливців невисокі платформи, з яких кабани, внаслідок нерухомості своєї шиї, не можуть скинути мисливця.

Коли кабан кидається, найкраще відскочити перед самим тваринам в сторону, так як кабан, пронісшись повз, рідко повертається назад для нового нападу. Найнебезпечніше старі кабани, що тримаються поодинці, а тому і звані Одинцов. Крім облав, на кабанів полюють з отруєні на них собаками (гончими і іншими породами з домішкою гончака крові). Вночі кабана підстерігають на засіяних полях, куди вони виходять годуватися. В азіатській частині колишнього СРСР, де кабани водяться не тільки в лісах, а й в очеретах, на них полюють верхи, переслідуючи випугнуть з очеретів тварин і стріляючи їх на всьому скаку. Кабанов постійно турбують паразити, і тому вони люблять тертися об дерева. У старих сікачів утворюється на спині і з боків щось на зразок броні, майже невразливою для куль. Під час гону ця броня охороняє боки тварини від ударів іклів іншого самця, під час бійки за самку.

Кабан, вепр - емблема мужності і безстрашності. Голова кабана - популярний знак на вивісках сучасних закусочних і розважальних установ, в даному контексті він символізує як обжерливість, так і сексуальну силу.

Кабан - тварина, що символізує жорстокість. Виступає в якості персоніфікації гріха. Як геральдичний символ означав поєднання лютості і сміливості. Білий кабан був нагрудною емблемою Річарда III. На його коронацію в 1483 було замовлено 13 000 таких значків. З цієї причини противники називали Річарда "кабаном" або "кабаном". Після поразки короля в битві під Босуартом власники готелів змінили емблему білого кабана на синього. Останній був геральдичним знаком противника Річарда графа Оксфордського.

Бородата свиня (лат. Sus barbatus)

Sus barbatus)

Вид ссавців з сімейства свиней (Suidae), поширений в Південно-Східній Азії.

Зовнішній вигляд. У порівнянні з іншими представниками сімейства свиней статура бородатої свині щодо струнке, ноги тонкі, а голова витягнута. Найбільш помітним ознакою, яка дала увазі його назву, є жовтувато-біле волосся, що покривають рило. Бородаті свині мають по дві пари бородавок на морді, з яких одна пара знаходиться під бородою. Як у всіх свиней у них довге, хоботоподібного рило, маленькі очі і довгі вуха. Рідкісна щетиноподібними шерсть забарвлена ​​в сірий або тёмнобурий колір. Ще однією характерною рисою є роздвоєна пензлик на хвості. Ці тварини досягають довжини від 100 до 165 см, висоти в холці від 72 до 85 см і ваги до 150 кг.

Спосіб життя . Бородаті свині живуть в Південно-Східній Азії, а точніше на Малайському півострові, на островах Суматра, Борнео і деяких сусідніх островах. Популяції на острові Палаван і на інших філіппінських островах іноді розглядаються як окремий вид палаванская бородата свиня (Sus ahoenobarbus). Життєвим простором бородатих свиней тропічні ліси і мангрові.

Бородаті свині як правило активні вдень і живуть в родових групах. Унікальним серед свиней є їх міграційну поведінку. Для спільних подорожей довжиною в кілька сотень кілометрів з'єднуються відразу кілька груп до декількох сот тварин. Під час таких подорожей, викликаних мінливим наявністю їжі, бородаті свині переходять на нічну активність і використовують протоптані стежки попередніх маршів.

Бородаті свині є всеїдними тваринами і в їх їжу входять фрукти, коріння, черви і падаль. Часто вони слідують за групами гібонів і макак, щоб підбирати фрукти, кинуті приматами на землю.

Розмноження. Після чотиримісячної вагітності самка народжує на світло від двох до восьми дитинчат. Для потомства попередньо споруджується нагадує гніздо будова, в якими дитинчата проводять перші тижні свого життя. Через три місяці після народження вони переходять з молочного харчування на звичайне, але залишаються при матері ще до досягнення однорічного віку. Статева зрілість настає у віці 18 місяців.

У деяких регіонах Південно-Східної Азії бородаті свині використовуються в їжу і на них ведеться полювання. Місцевим жителям відомі періоди і маршрути міграцій цих тварин і раз на рік вони витягують з численних груп свиней багату здобич. В цілому, популяції бородатих свиней нічого не загрожує.

Залежно від точки зору виділяються два або три підвиди бородатих свиней. Це борнейская бородата свиня (Sus barbatus barbatus) і кучерява бородата свиня (Sus barbatus oi), що живе на Суматрі і на Малайському півострові. Третім підвидом іноді вважається згадана вище палаванская бородата свиня.

Карликова свиня (лат. Sus salvanius, Porcula salvania Hodgson, 1847)

Sus salvanius, Porcula salvania Hodgson, 1847)

Вид тварин з роду кабанів (Sus) сімейства свиней (Suidae), найдрібніший вид свиней.

Зовнішній вигляд. Довжина тіла карликових свиней усього 50-65 см, висота - 25-30 см. Різко відрізняються ці свині і за будовою черепа. У самок 3 пари сосків (а не 6, як у інших видів роду Sus). На цій підставі карликових свиней іноді відносять до особливого роду (або підроду) Porcula. Пофарбовані однотонно в сіро-коричневі тони, на щоках є пучки білуватою щетини.

Спосіб життя . Поширені біля підніжжя і на південних схилах Гімалаїв, в Непалі, Бутані і Північно-Західному Ассамі. Дуже потайливі, ведуть нічний спосіб життя. Самець постійно живе в стаді, що складається з самок і молодих, і енергійно захищає своє стадо від ворогів, нападаючи з різким рохканням навіть на людину. Найчастіше в стаді буває 5-6 тварин, іноді до 15-20 голів. У посліді зазвичай 3 4 смугастих поросят. Карликові свині стали дуже рідкісні. Уже багато років нікому з зоологів не вдавалося зустріти їх на свободу. Взяті під охорону, як зникаючі тварини.

Яванська свиня (лат. Sus verrucosus)

Sus verrucosus)

Населяє острова: Сулавесі і Філіппіни; багатьма дослідниками об'єднується в один вид з бородатої свинею. Вона дуже мінлива (описано 11 підвидів) і характеризується трьома бородавками на морді (перед очима, під очима і на задньому розі нижньої щелепи). Поселяється частіше в чагарникових долинах річок, болотах і в високотравними саванах. Цей вид вимерающій і занесений в міжнародну Червону книгу.

Кістеухая свиня (лат. Potamochoerus porcus)

Зовнішній вигляд. Кістеухая свині є, мабуть, найбільш строкато пофарбованими свинями. Основне забарвлення їх шерсті червонувато-коричнева, а вздовж спини тягнеться біла смужка. Морда пофарбована в чорний колір, навколо очей є білі кола. Характерні довгі бакенбарди, а також додали цьому види назва чорні і білі волосся на вухах. У обох статей спостерігаються ікла, що ростуть з верхньої і нижньої щелепи.

Статура компактне і округле, кінцівки короткі і сильні. Щодо довгий хвіст за винятком пензлика на кінці безволосий. В цілому, ці тварини досягають длиние від 100 до 150 см, висоту в плечах від 55 до 80 см і вага від 45 до 120 кг.

Спосіб життя. Кістеухая свині живуть в Західній і Центральній Африці, їх ареал простягається від Сенегалу до Демократичної Республіки Конго. В цілому, вони не перебірливі у відносинах життєвого простору і зустрічаються як в лісах так і в саванах і болотистих місцевостях, уникаючи лише надто посушливих місць.

Кістеухая свині активні ночами, а вдень вони усамітнюються в спеціально викопані земляні нори, які до того ж як правило заховані в густій ​​рослинності. Цей вид живе в сімейних групах від 2 до 15 особин, возглавлямих зрілим самцем. Кістеухая свині володіють власними ділянками, які вони позначають за допомогою особливих секретів або залишаючи іклами подряпини на стовбурах дерев. Якщо вони відчувають загрозу, вони можуть дуже швидко бігти і вміють добре плавати. Іноді вони активно захищаються, атакуючи своїх ворогів (як правило, представників котячих або гієн).

Кістеухая свині - всеїдні, харчуються корінням, бульбами і плодами, а також комахами, невеликими безхребетними і падлом Після 130-денної вагітності самка народжує від одного до шести (в середньому, чотири) дитинчат. У них світлі смужки на шерсті і вже через нетривалий час після народження вони в змозі всюди слідувати за матір'ю. Самці і самки однієї групи разом піклуються про потомство, яке у віці від двох до чотирьох місяців відвикає від молока, а в віці двох-трьох років досягає статевої зрілості.

Через витіснення людиною природних ворогів кістеухая свиней, таких як леопард, цей вид значно розмножився. У деяких регіонах кістеухая свиней розглядають як шкідників, так як вони вторгаються на плантації і частково їх розоряють. В цілому, вигляд не потрапило до рідкісних або перебувають під загрозою зникнення тварин.